Madplan i Trello

For tiden er vores madplan meget, meget enkel: Vegetarkassen til to personer i 4 dage fra Årstiderne. Resten af tiden spiser vi ude, spiser rugbrødsmadder, køber færdig-pizzaer eller finder på noget andet.

Det der med at finde på er det sværeste, men så har jeg heldigvis min Trello-madplan. For tiden er den opdelt i:

  • Hvad skal vi spise? – min shortlist af idéer til aftensmad.
  • Salater – fordi jeg elsker gode, fyldige salater.
  • Ovnretter – fordi vi har en god ovn, og den skal udnyttes. I vores køkken på de varme øer, har vi ingen ovn.
  • Gryderetter – fordi mad, der det meste af tiden passer sig selv, er noget helt særligt.
  • Gang i hele komfuret – fordi det er retter, der smager så fantastisk, at det er besværet værd.
  • Suppe .

I Trello oprettede jeg først et ‘board’  til madplanen og tilføjede nogle lister.
På de enkelte lister tilføjer jeg ‘cards’  med madopskrifterne.
Kortene kan flyttes rundt efter behov, jeg ændrer på rækkefølgen, flytter opskrifter over i Hvad skal vi spise? og tilbage.

På hvert kort/madopskrift bruger jeg ‘checklists’ til ingredienser og fremgangsmåde, og jeg tilføjer som regel et link til den oprindelige opskrift, hvis den ligger online, samt et billede (‘attachment’).

Jeg har en Trello-app på  min laptop, så det er nemt at tilføje opskrifter, på min telefon, så jeg nemt kan checke hvad jeg skal købe ind, og på min iPad, som jeg kan have med i køkkenet når jeg laver mad.

På denne måde har jeg nem adgang til de opskrifter, jeg bruge oftest, og et sted at gemme de nye, gode opskrifter når jeg har afprøvet dem.

Faktisk minder det lidt om mit allerførste web-projekt: mit eget sted på Geocities, hvor jeg opbevarede mine mest brugte madopskrifter så jeg kunne planlægge indkøb og madlavning lige inden jeg gik fra arbejdet om eftermiddagen.  Utroligt nok har jeg stadig et print af en af opskrifterne:

Telefon eller telefon?

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om telefoner. Telefonopkald afbryder jo det jeg er igang med! Desuden synes jeg at det er svært at tale i en telefon, jeg har både svært ved at høre hvis der er baggrundsstøj, svært ved at lytte og tænke samtidig, svært ved at formulere mig hurtigt når det min bliver tur til at tale.

Min første mobiltelefon var ikke nogen positiv oplevelse. Nu kunne jeg jo blive forstyrret lige meget hvor jeg var.  Kun min nærmeste familie fik nummeret, og jeg havde den mest på lydløs, fordi jeg ringetonen stressede mig. Desuden var den sådan indrettet at mit kindbind automatisk trykkede på sluk-tasten, når jeg holdt telefonen op til hovedet for at tale…

Den næste telefon var en vinder! En fiks, lille Samsung-telefon, der kunne klappes op og indeholdt et fint kamera. Kameraet var jeg glad for, og det blev brugt flittigt.

Fast forward til min nuværende Android smartphone, som (næsten) er mit kæreste eje. Altså ikke lige præcis denne telefon, men en telefon med dens funktioner.

Den er jo ikke (bare) en telefon. Den er mit kamera, min radio, min lydbog, mine podcasts, min ebog, min musik, den har instagram og twitter (og email), den er mit opslagsværk, og jeg kan blogge direkte fra telefonen.

Og så er den lydløs. Radio/lydbog/tv kræver selvfølgelig  hovedtelefoner, men ellers er den lydløs, med vibration når der er telefonopkald eller sms.

Der er et minimum af notifikationer. Telefonen forstyrrer mig ikke. Jeg skal selv checke om der er nyt på en af kanalerne, det eneste der har en en synlig notifikation er nye sms’er og de meget sjældne telefonopkald . Meget diskret og kun synlig, hvis telefonens skærm er synlig.

Sådan kan jeg li’ min telefon! Stille, helst uden telefonsamtaler, og kun til brug når jeg har brug for det.

Når jeg installerer en app, er det første jeg gør altid at sørge for at diverse notifikationer er slået fra.

Men bare rolig, jeg kan ikke lade være med at checke om der jeg får mentions på twitter og instagram, om der er nye mails… og ja, jeg bruger den garanteret ‘for meget’ – men jeg er glad for min telefon!

København. Things to do med udenbys gæster på en hverdag.

Jeg fik rigtig mange gode svar, så her er listen til fri afbenyttelse:

Udendørs:
Kastellet
Det kgl. biblioteks have
Far vild i brostensgader og baggårde (Christianshavn, Vesterbro, Jægersborggade, Værnedamsvej, Pisserenden) og Copenhagen Free Walking Tours
Assistens Kirkegård – gerne med coffee to go
Amager Strandpark
Ridebanen
Gefionspringvandet
Havnerundfart eller en tur med havnebussen

Mad og drikke:
Te hos Perchs eller Tante T
Kaffe og kage hos La Glace
Hotdogs (selv foretrækker jeg DØP)
Frokost på smørrebrødsrestaurant
Flyvergrillen, Kanalcafeen, Galathea, Gitte Kik, Café Lindevang, Copenhagen Street Food
Øl hos Mikkeller, Ølbaren, Søernes Ølbar, Fermentoren

Museer m.m.:
Statens Museum for Kunst
Davids Samling
Glyptoteket
Thorvaldsens Museum
Rådhuset
Rundetårn
Diamanten

Tak, tweeps!

So long, and thanks for all the fish

Canon G12, godt brugt

Ikke at jeg har taget så mange fiske-billeder… I aftes satte jeg mig ned, fandt manualen til mit kamera, og læste de første 180 sider, prøvede alle knapper og drejehjul og besluttede mig at nu ville jeg lære at bruge alle de fancy features! Bortset fra at grunden til at sad og fedtede med manualen var at kameraet ikke længere virkede. Det stod af lige efter at de tre konger kom drivende op ad Calle Diana for at slutte Los Reyes Magos-festen af med et ordentligt brag af et festfyrværkeri.

I stedet for at gøre som jeg plejer, når mit kamera er slidt op, har jeg besluttet mig for at se om ikke jeg kan klare mig med min telefon. Det vil lette min bagage for kamera, ekstra batteri, oplader samt kabel. Og sikkert ændre mine fotovaner, for det er hverken lige så nemt, hurtigt eller godt at bruge telefonen – men i virkeligheden er det sikkert godt nok.

Så her er det sidste billede taget med mit Canon G12:

Los Reyes, fyrværkeri, Dénia, Spanien

Project 52 – 2013

p5213Igennem hele 2013 har jeg sammen med en flok andre mennesker deltaget i Project 52 – 2103, en Flickr-gruppe hvor vi hver uge har uploadet et billede med et bestemt tema.

Temaerne har hver uge været et nyt ord, vi har været (det engelske) alfabet igennem to gange og det har været både sjovt, lærerigt og udfordrende. Tak til Karen og Jacob, som introducerede mig til gruppen!

Det er en sjov måde at se tilbage på året der gik; ét billede fra hver uge, fra mange forskellige steder, nogle temaer der var meget lette at finde et motiv til og andre der var virkelig svære.

Et rodløst år

Jeg ved ikke hvor mange forskellige senge jeg har sovet i i løbet af dette år. Mange. Til gengæld ved jeg at jeg har rejst både med tog, bus, taxa, fly, bil og cykel.

Næsten hver gang har arbejdet været med – med undtagelse af et par weekender. Vi arbejder meget, og det er helt OK når vi til gengæld er så priviligerede at vi selv kan bestemme hvor vi arbejder.

For tiden er vi i Dénia i Spanien, hvor vi har været i et par måneder. Vi var her første gang for nogle år siden, da vi var på cykelferie. Huset vi bor i er gammelt, lille, mørkt og når det regner drypper det fra loftet i soveværelset. Til gengæld er det meget, meget charmerende og vores arbejdsværelse er husets dejligste rum, og vi har få minutters gang til den lille restaurant som vi har valgt at bruge som vores daglige kantine. Vi fandt det via airbnb.com.

Scholarly

Huset læner sig op ad byens borg og har udsigt til kirken og rådhuset. Der er køkken, bad, vaskemaskine, el og varme samt internet. Når vi kigger ud ser vi ofte et par turister gå forbi i glane på de søde små huse, og ønske at det var dem der boede der, oppe i den gamle bydel… og jeg føler mig heldig. Nyder stedet, nyder hverdagene her, at købe ind på markedet, at fodre de katte der holder til i ‘vores’ gade, at gå lange ture, at høre at Toms anstrengelser for at lære spansk virkelig gør en forskel.

Cats of Dénia

Selvom det efterhånden er blevet vinter, kan vi stadig sidde ude og drikke vores café con leche på solskinsdage. Og vi har fundet et slæng, der godt gider at have os med på “senderos” (vandreture) – det er både anstrengende og meget fornøjeligt.

Pla de la Casa

Vi bliver her lidt endnu.

Da min far var ung

tog han som nyuddannet lærer til Grønland, til det der dengang hed Egedesminde.

I år har Aasiaat 250 år byjubilæum, og i den anledning blev jeg spurgt om jeg havde nogle af min fars gamle billeder fra byen.

Egedesminde i 1950'erne. Foto: Bent Risager Nielsen

So long, Vesterbro!

Det allermest skræmmende ved at skulle flytte er faktisk de 14 dage som boligløse. Eller rettere, de 14 dage uden internetadgang.

Ja, vi skal flytte. Efter 8 år på hjørnet af Viktoriagade og Istedgade flytter vi til det der forstæderne. Først og fremmest for at få en billigere husleje, men også for forandringens skyld. Vi sorterer, rydder op, pakker, forærer ting væk, fordyber os i minder (ja, alle de gamle papirbilleder) og sorterer lidt mere. Det er anstrengende.
I Herlev er der så dejligt

Vi får meget mindre plads, så vi skal kun ha’ det vigtigste med – ligesom da vi flyttede til Vesterbro for 8 år siden. Dengang var vi 4 mennesker i et kæmpehus som skulle flytte ind i 100 m2 stor lejlighed. Nu er vi 2 der skal flytte til 55 m2. Det skal nok blive godt.

Når altså de 14 dage uden internet er overstået. Vi skal være ude af lejemålet 14 dage inden det udløber, så lejligheden kan blive sat i stand til den næste lejer. Vi har fået lov at låne et dejligt sommerhus i et skønt område, nær havet, men i et af de såkaldte sorte huller… vi overvejer skam at holde ferie, men det afhænger jo af arbejdsopgaverne, kunderne og hvor meget vi når inden da.