Filtede hjemmesko

Strik et par oversize sokker og vask dem i vaskemaskine så de bliver filtet (valket) – brug en almindelig sokkeopskrift, men med tykkere garn og tykkere pinde. Disse er strikket af 3 nøgler Lima fra Hjertegarn på strømpepinde nr. 6 med 48 masker per omgang.

  
Filtede hjemmesko
Opskrift:

Slå 48 masker op, strik 2 omgange vrang
Strik derefter 30 rækker glatstrikning og strik hælen (brug en almindelig strømpeopskrift – jeg ved hvordan man gør, men kan ikke lige forklare det…)
Når hælen er strikket, strikkes glatstrikning til foden måler ca. 29 cm
Derefter tages ind til tåen på hveranden pind (1 indtagning i hver side på fodens over- og underside, i alt 4 indtagninger pr. omgang).
Når der er 6 masker tilbage på hver strømpepind tages ind på hver pind
Når der er 2 masker tilbage på hver strømpepind lukkes af, og ender hæftes

Så kommer det sjove:

Vend vrangen ud på sokkerne
Vask dem i vaskemaskinen på et almindeligt 60 graders-program, gerne sammen med et par cowboybukser eller lignende
Når sokkerne er vasket, så tag dem på mens de stadig er våde, så de får facon efter foden
Fold øverste kant
Vent utålmodigt indtil de er tørre

De kryber meget! Det var meningen at disse skulle passe til en str. 45… men de lignede mest et par i str. 37! Pyt, hvis de er for små strikker jeg bare et par der er endnu større.


Strik & kod

Er du interesseret i strikning?
Så har du måske lyst til at følge med på strikogkod.dk
– se f.eks. engelsk/dansk-strikkeordbog.


14 thoughts on “Filtede hjemmesko

 1. Tak for opskrift – faktisk lige hvad jeg manglede. Desværre er billederne meget små, selv med briller kniber det.
  Vil dog igang alligevel, så glæder mig til garnbutikken åbner i morgen.

  Venlig hilsen
  Tina

 2. Hej Lisa.
  Det hjalp – tak skal du have.
  Mine kære glæder sig til det færdige resultat 🙂

  Venlig hilsen
  Tina

 3. Dejlige hjemmesko som er meget populære i vores familie. Desværre slides de meget hurtigt og jeg kunne derfor godt tænke mig at give dem en slags sål. Jeg har hørt at man kan få en form for flydende gummi til at smøre under. Men det er som om alle har hørt om det, men ingen ved hvad det egentlig er og hvor man kan købe det. Ved du hvad det er? Måske er det bare en vandrehistorie? – men man må sige hvis der findes sådan et produkt, så er det ret smart.

  Håber du kan hjælpe mig!

  Med venlig hilsen
  Merete

 4. Hej

  “Gummisål” kan købes hos Balleby Garn & strik i Hadsten – tlf: 86447707, eller i Ebeltoft – tlf: 86345585
  god fornøjelse

 5. vedr det flydende gummi… kan købes i BUTIK STRIK.
  Jeg strikker Futter, 4-5 par som jej vasker samlet, fylder derpå en alu.bakke op med lim/gummi , ´hvorefter det er “samlebåndsarbejde” med at dyppe og tørre indtil der ikke er med i alu.bakken og hver fut har fået et godt lag…
  venlig hilsen Maj-Britt

 6. som sål til de hjemme-strik-filtede sokker bruger jeg et stykke skind med den ru side udad. Sy den på enten med maskine eller i hånden med nogle flotte sting evt. i en kontrastfarve. Tykkelsen af skindsålen varieres efter hvor kraftig /svær / tyk den filtede hjemme-skos-sok er.
  Skindet jeg bruger til sålen er genbruges-skind (købt som frakker / nederdele m.m. i genbrugsbutik og koster ikke mange basse-øre. Spræt det fra hinanden og hæng det til luftning, da det ofte lugter “hengemt”). Sådant skind-tøj bruger jeg også som besætninger på lommer, ærmekanter, til møbler m.m. 😉 En billig løsning der giver en flot finish. God arbejdslyst 🙂

 7. Ja, det kan jeg huske at vi havde som børn… og jeg har faktisk en lille stak opsprættet læderjakke liggende et sted 🙂
  Tak for tippet!

 8. Nu har jeg prøvet din og andets opskrifter vasket på 40 grader med det lille slynning på 400….. blev mega lille i kandten kan ik bruges ….. hvad skal jeg gøre er det med slynning og hvad pogram på vaskemasinen og skal de udstoppes med en skolæst ? Hilsen jeannette er ik nybegynder i stik har strikket i over 38 år men ville prøve noget nyt

Comments are closed.