Fiasko

Forleden afsluttede jeg endnu et (gammelt) strikkeprojekt. En sommerbluse, i et hør/bomulds blandingsgarn, som fnugger mens man strikker… Farven skulle være en lækker råhvid, men jeg må erkende at det er den ikke. Faconen på blusen er heller ikke helt rigtig, men færdig blev den (og så havde jeg en anledning til at gå igang med et nyt og mere spændende strikkeprojekt).

Som altid er blusen strikket i et stykke, uden sammensyninger.

Færdig blev den, kedelig er den, og uden at bekymre mig om garnender og den slags, proppede jeg den i vaskemaskinen. Og glemte alt om den.

Efterskoleeleven kom hjem på weekend-visit, og da alt hans lettere tilsmudsede tøj var blevet vasket og hængt op – så dukkede minsandten også kedelig-blusen op, nu med endnu mere kedelig farve, sådan lige en antydning af nye jeans, eller ny sort t-shirt i det kitfarvede/ligblege. Og efterskoleelevens mørke tøj var nærmest støvet af en masse råhvidt fnuller.

Blusen er for udringet, lidt for bred, ærmerne er for korte eller for små, farven får mig til at se syg ud. Men den er færdig, og den er pyntet med et fint sort silkebånd og kan måske bruges, hvis jeg når at blive solbrændt i år… vi får se.

Ligbleg sommerbluse

SOMMERBLUSE, sådan cirka:

Slå 220 masker op på rundpind nr. 3½ (eller nr. 4?)
Strik 2 rækker vrang, og fortsæt derefter med glatstrikning
Marker begge sider samt midt for og midt bag
10 masker i hver side strikkes i rib (2r, 2vr) hele vejen op til ærmegabet
11 masker midt for strikkes vrang hele vejen op til halsåbningen
8 masker fra ribstrikningen hver side tages 1 m ind (på både for- og bagside, i alt 4 masker på hver omgang), første gang på 15. række, derefter på hver 8. række, i alt 5 gange
Derefter tages 1 maske ud i hver side (i alt 4 masker på hver omgang) , også 5 gange med 8 rækkers mellemrum
Er barmen stor, laves et brystindsnit
Når blusen er lang nok, lukkes 22 m i hver side af til ærmegab
Strik videre rundt, og tag 72 m ud over de aflukkede masker til ærmet
På hver 4. pind laves raglanindtagninger ved ærmegabet for og bag, i alt 8 masker pr. omgang
Når blusen er tilpas ud- eller nedringet eller ærbar nok, strikkes en række huller: *slå om, 1 r, 2 ret sammen* – gentag fra * til * hele omgangen rundt
Strik 1 række glat, og luk af med en tynd hæklenål (aflukningen skal være fast)
Hækl en række fastmasker i ærmegabet
Hæft enderne og vask blusen
Træk et silkebånd gennem hullerne foroven, bind en fin sløjfe, prøv blusen og håb at den passer dig bedre end min passer mig!

Eller find en anden opskrift…

PS – gad vide om min søster virkelig mener det når hun siger at hun ønsker sig en hjemmestrikket sommerbluse i fødselsdagsgave?

4 thoughts on “Fiasko

  1. Ved du hvad, jeg synes altså ikke det SÅ kedelig ud, som du gør den til. Lige præcis p.g.a. det sorte bånd. Jeg beundrer alle jer der strikker, gid jeg havde samme tålmodighed. Jeg kan kun strikke ret.

  2. Jeg måtte opgive min strikkekarriere for mange år siden – forærede min svigermor alt garn og pinde, da jeg fik nogle ledproblemer.

    Men – det jeg egentlig ville sige: Jeg synes blusen er yndig! Måske vil jeg godt gi’ dig medhold om farven, men faconen og udskæringen med bindebånd er da lige til at blive misundelig over!

    Så ja, jeg tror, din søster gerne vil ha’ en bluse, du har strikket.

  3. Lisa – smid den i vaskemaskinen med et kg salt og en fed Dylonfarve, saa har du aarets soedeste bluse – i lige praecis den farve du helst vil have. Faconen er flot!

Comments are closed.