Dénia – Les Arenetes – Les Rotes – Jávea – Dénia

Småture i området omkring Dénia, først ad strandpromenade og diverse grusveje til Les Arenetes, og så ad vejen tilbage mod Dénia og til venstre mod Jávea. OK, vi nåede ikke helt frem – som det måske fremgår af billedet var jeg (Tom) godt kogt da vi nåede op ad den 6-7 kilometer lange stigning mod Jávea, så vi fik en cola på en bar oppe på toppen (efter at Lisa havde vækket indehaveren, der tog sig en tidlig siesta med formel-1 i fjernsynet), og kørte ned samme vej som vi var kommet. Hvis vi var fortsat til Jávea, så skulle vi helt ned til kysten og så op igen senere, og det kunne jeg ikke lige overskue. Til mit forsvar skal lige nævnes at det trækker op til tordenvejr, og vejret er rigtig varmt og lummert.

Dénia er en vældig rar by, med masser af caféer og restauranter – nogle af dem med terrasser helt ud til havet. Vi spiste aftensmad på hotellets udendørs restaurant i går aftes – jeg er ellers ikke nogen stor fan af det spanske køkken, men det her var rigtig godt: Stegte sardiner og grillede grøntsager (peberfrugt, auberginer, squash, løg og asparges) til forret, arroz a banda (ris, grøntsager, fisk og skaldyr tilberedt hver for sig, og derefter kogt ind i et tyndt lag på en stor stegepande) til hovedret, og crema catalana / flan almandres til dessert. Og kaffe til at slutte af med, selvfølgelig.

Og så kom det tordenvejr som det har trukket op til hele dagen – det buldrer i bjergene omkring os, og det er ved at blive rigtig mørkt. Nu håber vi så bare at markisen vi sidder under på vores foretrukne café kan holde når sluserne åbner.

6 thoughts on “Dénia – Les Arenetes – Les Rotes – Jávea – Dénia

  1. Kylling? Næh… men vi er alligevel rykket indendøre på cafeen nu, da markisen ikke var helt tæt nok til at klare en tordenskylle!

  2. @Christiane – hehe, det er i hvert fald ikke dig der ser TdF, for kyllingen er yt… men i går var vi King & Queen of the Mountains, du kan du at vi kunne klare nogle laaaaange stigninger, og så med bagage på cyklerne. Du skulle ha’ været med, ja!

Comments are closed.