Madplan i Trello

For tiden er vores madplan meget, meget enkel: Vegetarkassen til to personer i 4 dage fra Årstiderne. Resten af tiden spiser vi ude, spiser rugbrødsmadder, køber færdig-pizzaer eller finder på noget andet.

Det der med at finde på er det sværeste, men så har jeg heldigvis min Trello-madplan. For tiden er den opdelt i:

  • Hvad skal vi spise? – min shortlist af idéer til aftensmad.
  • Salater – fordi jeg elsker gode, fyldige salater.
  • Ovnretter – fordi vi har en god ovn, og den skal udnyttes. I vores køkken på de varme øer, har vi ingen ovn.
  • Gryderetter – fordi mad, der det meste af tiden passer sig selv, er noget helt særligt.
  • Gang i hele komfuret – fordi det er retter, der smager så fantastisk, at det er besværet værd.
  • Suppe .

I Trello oprettede jeg først et ‘board’  til madplanen og tilføjede nogle lister.
På de enkelte lister tilføjer jeg ‘cards’  med madopskrifterne.
Kortene kan flyttes rundt efter behov, jeg ændrer på rækkefølgen, flytter opskrifter over i Hvad skal vi spise? og tilbage.

På hvert kort/madopskrift bruger jeg ‘checklists’ til ingredienser og fremgangsmåde, og jeg tilføjer som regel et link til den oprindelige opskrift, hvis den ligger online, samt et billede (‘attachment’).

Jeg har en Trello-app på  min laptop, så det er nemt at tilføje opskrifter, på min telefon, så jeg nemt kan checke hvad jeg skal købe ind, og på min iPad, som jeg kan have med i køkkenet når jeg laver mad.

På denne måde har jeg nem adgang til de opskrifter, jeg bruge oftest, og et sted at gemme de nye, gode opskrifter når jeg har afprøvet dem.

Faktisk minder det lidt om mit allerførste web-projekt: mit eget sted på Geocities, hvor jeg opbevarede mine mest brugte madopskrifter så jeg kunne planlægge indkøb og madlavning lige inden jeg gik fra arbejdet om eftermiddagen.  Utroligt nok har jeg stadig et print af en af opskrifterne: