4 halve eller en klapsammen

Jeg elsker rugbrød og jeg kan da også godt li’ at spise knækbrød, men siden jeg holdt op med at spise kødpålæg har det knebet lidt med afvekslingen. Og helt ærligt: jeg er vild med ost og ost er nemt og ost feder og det kan ses.

Nu har jeg så besluttet at det må være slut med al den ost, og spurgte derfor på twitter:

hvilken slags pålæg spiser i på rugbrød og knækbrød, når det hverken må være kød (er vegetar) eller ost (er for tyk)?

Indenfor ganske kort tid fik jeg en hel masse gode forslag:

@MadameMiM
@risager tomat, advokado, peber. Hummus. Æg. Hytteost.
7 minutes ago

@morgenthaler
@risager hummus, torskelever, røget hellefisk ( de sidste to selvf. kun hvis du ikke er 100% vegetar)
13 minutes ago

@hanneklintoe
@risager Nutana laver nogle fantastiske bønnepostejer. Irma har dem – ellers kan jeg lære dig at lave dem fra grunden.
14 minutes ago

@webalf
@risager avocado er mit favoritpålæg, kartoffelmadder m tomat er også godt…
14 minutes ago

@jacobpackert
@risager Figenpålæg? Pesto+tomat? Æg? Peanutbutter?
18 minutes ago

@kirstenmarie
@risager Og marmelade/syltetøj samt selvfølgelig klassikeren: Banan med mangochutney. (Peanutbutteret må i øvrigt gerne være med æble på)
19 minutes ago

@Claus
@risager er d ikke mere noget med at skifte brød ud med en helt anden type mad? Men els æg (hvis ikke ude), fisk (hvis ikke ude), quacomole
20 minutes ago

@kirstenmarie
@risager Humus, Nutanas nøddepostej (ikke bønnepostejen, den smager af leverståhej), kogte kartoler (gerne nye og med purløg), peanutbutter.
20 minutes ago

@wysiwit
@risager Nøddepostej. Hummus. Peanutbutter. Avocado.
20 minutes ago

@girlinthecafe
@risager That’s a tough one!
21 minutes ago

@dalager
@risager hummus+æg!
21 minutes ago

Jamen, er twitter da ikke bare fantastisk? Tak, tweeps!

PS – jeg spiser gerne fisk.

TILFØJELSE:

@dittebergstrom
@risager peanutbutter, agurkemadder (er faktisk godt!) æg

@esbenmn
@risager Humus eller Baba Genuschzzz

@mbn
@risager Nutella!

@PFallesen
@risager advocado, hytteost, tun

@labeet
@risager Havde ikk set forespørgsel, men: tomatmad er undervurderet (symbolsk mayo, peber, kryddersalt). Og i sæsonen: jordbærmadder. Yumm!

@jenniecph
@risager avokado m salt og citron. Nøddepostej m surt. Veganer-“ost” m agurk.

@kirstenmarie
@risager Åh ja, avocado, mums. Men heller ikke Den Mest Slankende Grøntsag. Evt. light-smøreost el. hytteost, fx med ærter eller peberfrugt.

3 kommentarer til “4 halve eller en klapsammen”

  1. Bemærk: Nøddeposten, Hummus, Peanutbutter, Avocado er altsammen *fyldt* med fedt. Mere end ost. Avocado og fisk er bedre fedt, men det er fedt.

  2. Nååeh, du *spiser* fisk!

    Lav en tun- eller laksepostej af 1 dåse (John West laks er yum) + rigeligt olivenolie, balsamico el. soya efter smag + krydderier. Hvis du skal tabe dig: mere pålæg, mindre brød. Knækbrød absolut bedre end brød. Mere olie + protein end kulhydrat. En, to vupti, Lise er en streg.

  3. Tusind tak for inspiration!

    Frokosten i dag var æggemad med symbolsk mayo.

    Peanutbutter holder jeg mig fra, for det er for lækkert til at jeg kan nøjes med at spise mig mæt i det. Især den crunchy udgave.

    Søndagsfrokosten skal være sildemad og kartoffelmad, uhm.

Lukket for kommentarer.