Hvad spiser I nytårsdag?
Vi får kylling, kartofler, cola og agurkesalat! Isak bad om opskriften, fordi han regner med at være flyttet hjemmefra inden næste år:
- Nytårsaften parteres en økologisk kylling
- Læg stykkerne i en stor ovnfast gryde med skindsiden nedad
- Hæld marinaden over, læg låg på og stil gryden i køleskabet indtil skihoppet går i gang nytårsdag
- Nytårsdag tages gryden frem, kyllingestykkerne vendes, så skindsiden vender opad
- Steg kyllingestykkerne i ovnen ved 225 grader i mindst en time – kødet skal nærmest falde af benene
Marinaden
- Shoyu tamari – eller den slags soja du har i køkkenet
- Sesamolie – andre slags olie kan bruges, sesamolie dufter bare bedst
- Hakket hvidløg
- Tørret chili
- Sesamfrø
- Friskkværnet peber
- Citronsaft
Du kan vælge at blande marinaden i en skål forinden, eller du kan bare hælde ingredienser ud over kyllingestykkerne i gryden. Resultatet bliver lige godt uanset hvad du gør.
Tilbehør – ovnstegte kartoffelbåde
- Skrub en pose kartofler og tør dem i et viskestykke (dette kan gøres dagen før)
- Hæld en god sjat olivenolie i en skål
- Drys Maldon Sea Salt og tørret rosmarin i olien
- Skær kartoflerne i både, og hæld dem i olien
- Rør godt rundt så alle kartoflerne bliver dækket af olien
- Læg kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30-45 min. ved 225 grader – de skal være mørke og sprøde
Serveres med kold cola og et glas agurkesalat.
Velbekomme og godt nytår!