Alicante – Santa Pola – La Marina – La Mata – Torrevieja

Hotel Bahia i Alicante var egentlig ikke særligt godt – værelset havde kun vindue ind til en skakt på 5×5 meter, hvor man netop kunne skimte himlen fem etager længere oppe, og der var meget lydt – men de ansatte var fantastisk søde. Cyklerne blev parkeret i et lille rum med diverse rengøringsartikler, og vi brugte dagen på sightseeing. Bymidten er domineret af en gammel, højtliggende borg, som man kan komme op til med elevator. Først gik vi dybt ind i bjerget gennem en tunnel, og i bunden mødte vi så en elevatorfører der kørte os op på toppen. Udsigten fra toppen over byen og det omkringliggende landskab var rigtig flot, og vi kunne gå ned til byen gennem en park til nogle små, charmerende gader i den gamle bydel.

Landskabet syd for Alicante er forholdsvis fladt, men vi mødte nu alligevel et par bakker så vi kunne få brugt vores ben lidt igen. Syd for Santa Pola kørte vi igennem et område med store brakvandssøer hvor der blev indvundet salt. Smukt og særpræget landskab som vi fik rigtig god tid til at nyde fordi Lisa hele tiden stoppede og tog flere billeder.

Sea of Salt

I La Marina fik vi dagens anden morgenmåltid (tortillas og café con leche), og vi gjorde endnu et forgæves forsøg på at finde en gasdåse der passer til vores stormkøkken – det kunne vi godt have ladet blive hjemme.

Vejen mellem La Marina og La Mata var ikke særligt spændende, mest fordi der var en del vejarbejde på strækningen; dels er man ved at gøre vejen bredere, og et par steder var dele af vejen oversvømmet og mudret efter de sidste dages voldsomme regnskyl, så vi var nødt til at have blikket på vejen det meste af tiden. I udkanten af Torrevieja syntes vi efterhånden at det kunne være nok for i dag, så da vi kom forbi et hotel der så rigtig godt ud, besluttede vi at stoppe. Vi har fået et rigtigt fint værelse med balkon og havudsigt, og det har vi tænkt os rigtig at nyde resten af dagen.

One thought on “Alicante – Santa Pola – La Marina – La Mata – Torrevieja

Comments are closed.