er det ved at være efterår, og Maria synes det er ved at være suppe-vejr, og spørger efter opskriften på gullasch-suppe, so here goes:
Gullaschsuppe (til 4 personer)
100 g røget flæsk eller bacon
2 spsk smør eller fedt (fedtforskrækkede personer kan nøjes med det fedt der sidder på baconstykkerne…)
2 mellemstore løg
½ kg oksekød (inderlår eller klump)
6 kartofler
½ kg godt modne tomater (eller et par dåser flåede hakkede tomater)
1 spsk paprika
2 l vand
- Skær flæsk eller bacon i små terninger og svits det i fedt eller smør i en gryde.
- Pil løgene og skær dem i skiver.
- Skær oksekød i små terninger.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.
- Svits løgene i fedtstoffet.
- Tilsæt kødterninger og svits dem med kort.
- Tilsæt kartofler og tomater og paprika.
- Hæld vand ved og smag til med salt og peber.
- Lad suppen koge ved jævn varme under låg i godt 1½ time – eller til kødet er mørt.
Bare sig velbekomme til Frk. Jensen!
Suppen kan også rumme tern eller strimler af røde peberfrugter, hvis man har lyst… og smager bedst med godt brød til.