Tarragona

Vi er kommet til Tarragone midt i Santa Tecla fiestaen, så vi besluttede at blive en dag ekstra. Cyklerne står godt og sikkert parkeret i hotellets garage, og vi har brugt formiddagen på at gå en rundtur i den gamle del af byen. IMG 0918 Tarragona har været en vigtig haveby helt tilbage til romertiden, og er stadig en af de mest trafikerede havne i Spanien. Vejret er dejligt – solskin men ikke for varmt – fint vejr til en travetur på begge sider af de gamle bymure.

IMG 0948

En af dagens mange begivenheder var en dyst mellem fire forskellige grupper fra byerne omkring Tarragona der lavede castells – menneskepyramider i syv mands højde (5 lag voksne i bunden, et lag med et nogle unge, og børn i toppen. Vi så de tre første, så kunne nerverne ikke holde til mere. Den første gruppe var sikre nok, men de to næste svajede lidt rigeligt (havde måske noget at gøre med at en del af deltagerne havde varmet op med smøger og fadøl), og det var lidt for nervepirrende at se på – den sidste nåede op i 6½ lags højde, inden den faldt sammen i en mere eller mindre kontrolleret sammenstyrtning. Børnene der skulle helt til tops var heldigvis forsynet med skaterhjelme.IMG 0956

IMG 0971

Der er selvfølgelig masser af mennesker og udsmykning alle vegne i byen og alle mulige arrangementer. For eksempel opvisningskørsel på Vespa’er (bestod i at køre slalom mellem nogle opstillede kegler) for nu at nævne noget lidt mere adstadigt end castells. Og cykelløb i gaderne i eftermiddag – Lisa er i gang med at powernappe for at være helt på toppen når vi skal ud og heppe!

Underligt nok er byen (i hvert fald kvarteret omkring Ramblaen og den gamle bydel) domineret af italienske restauranter – måske på grund af byens romerske fortid. Kvaliteten er udmærket, men nu vil vi snart gerne have noget andet end pizza, lasagne og pasta. Vi skal i hvert fald helst prøve at spise Xatu inden vi forlader Cataluña.

2 thoughts on “Tarragona

 1. Kaere far og mor!
  Sikke en dejlig blog, og skonne billeder I allerede har faaet taget. Savner jo helt Spanien – Suk! Har det godt i Seoul, som er meget anderledes end jeg husker det, men jeg har det godt.
  Har vaeret ude at kigge paa en notebook idag, overvejer at kobe en med hjem 🙂
  Haaber at I har det godt og glaeder mig til at hore mere om jeres “Vuelta de Espana”.
  Kh.
  Aviaq

 2. Ja, der er dejligt her i Spanien… men din Korea-tur er vist noget helt særligt. I dag slapper vi af i Castillon – kaffe på cafeer, lidt shopping (men vi skal jo slæbe alt på cyklerne) og lige nu siesta 🙂

Comments are closed.