Tarragona – Salou – Cambrils – Tortosa

To overnatninger på Hotel Lauria i Tarragona i et rummeligt og dejligt stille værelse kostede €98 incl. morgenmad – ikke dårligt for et trestjernet hotel i centrum (Rambla Nova 20). Med direkte togforbindelse fra Barcelonas lufthavn (70 km) er byen et godt alternativ til en weekend i Barcelona – kan anbefales.

Vi kørte ud af byen ved 8-tiden, midt i morgenmylderet, men vi havde nu ingen særlige problemer, vi er efterhånden ved at være godt til at begå os i trafikken. Første stop var morgenmad i Salou, en stor ferieby lige syd for Tarragona. Fra Salou var der cykelsti langs strandpromenaden til Cambrils, så den første del af dagens rute var rigtig dejlig. Området er fuldstændig domineret af hoteller, ferielejligheder og ferieboliger, det meste af høj standard. Vi mødte mest midaldrende og ældre mennesker, men det kan have noget at gøre med at vi var ude ved 10-tiden om formiddagen, noget før de fleste teenagere står op (i hvert fald dem vi kender).

Fra Cambrils kørte vi hele vejen til L’Aldea (i Ebre-deltaet) ad N340 som en stor del af vejen mest mindede om en dansk motortrafikvej. Heldigvis med en god bred stribe i siden som vi kunne køre på, og uden alt for megen trafik. Den første del af turen var gennem områder med tung industri, så bestemt ikke særligt spændende. Det blev efterhånden afløst af et kønt – og meget tørt – landskab, skæmmet hist og her af pletter med ferieboliger og tilhørende tarvelige serviceområder med billige barer. Og gadeprostituerede – hist og her mødte vi unge kvinder (altid kun en enkelt hver sted) der stod midt i ingenting med en plasticstol og viste varerne frem. Forretningerne bliver ordnet i kundernes biler, går jeg ud fra.

Der var ingen stejle stigninger på ruten i dag, men nogle meget lange stræk op ad bakke, der var temmeligt seje at komme op ad. Nedturen var selvfølgelig dejlig, 5-10 kilometer ned ad bakke er jo herligt. Specielt turen ned mod Ebre-floden var rigtig flot, med vid udsigt over det flade terræn ud over floddeltaet og Middelhavet. Men vi er nu godt brugte begge to, også i dag.

Lisa havde læst at Tortosa skulle være en spændende by at besøge – noget med en maurisk borg, der også har været brugt af tempelriddere – så vi valgte byen som dagens mål. Foreløbig har vi fundet et hotel og fået et meget tiltrængt bad, og så hopper vi på cyklerne igen og går på opdagelse. Om ikke andet er der da en McDonalds – reklamen på billedet var på en mur i L’Aldea, 12 kilometer fra Tortosa, så noget kunne tyde på at der er langt mellem fornøjelserne her i området, men nu får vi se.