For 10 år siden ville jeg

 1. ligge i en seng på Rigshospitalet og se LvT’s ‘Riget’ og være taknemmelig over at gyset kunne få mig til at glemme gyset i det virkelige liv; nemlig at vores datter var alvorligt syg, at vi med 1½ døgns varsel forlod vores hjem for altid, at alting var kaotisk – kaotisk – kaotisk.
 2. Være taknemmelig for alle de dejlige mennesker der hjalp os; nonnerne der gav os husly, Franz der gav os husly, Kjeld der gav os husly, Henry der lånte os sin bil, vores arbejdsgivere der gav os fri så vi kunne være sammen, Ivalu som blev tilbage alene og passede Bønne, mine forældre som hjalp med alt, alle dem der besøgte os og skrev breve til os og i det hele taget hjalp med at holde humøret oppe.
 3. have svært ved at vænne mig til den høje luftfugtighed i Danmark – den føles i hvert fald høj i forhold til Grønland.

For 5 år siden ville jeg…

 1. tulle rundt i haven i Birkerød og lægge planer for næste sommers blomsterpragt (dream on)
 2. have gang i alt for mange uendelige gør-det-selv-projekter i huset
 3. være meget glad for vores fede røde kat Luutivik

For 3 år siden ville jeg…

 1. have fundet en masse dejlige veninder via internettet
 2. være rigtig glad for mit arbejde i rejsebureauet
 3. ikke gide høre mere på de dumme skolelærere til forældrekonsultationen

For 1 år siden ville jeg…

 1. sælge huset og flytte i lejlighed
 2. noget andet, bare noget andet end det jeg plejede
 3. komme ovenpå efter en depression, men stadig spise for meget

Indtil videre har jeg i år…

 1. skiftet arbejde
 2. skiftet bolig
 3. gået rundt og været nærmest lalleglad

I går…

 1. spist æg, bacon, pølser, champignons, tomater mm. til morgenmad
 2. var jeg glad fordi det var så dejligt efterårsvejr med kulde, solskin og blå himmel
 3. gik vi aftenstur på Vesterbro

I dag…

 1. ringede min datter og fortalte at hun havde fået 10 i en naturfags-prøve
 2. kom jeg helt i julestemning, da jeg var til præsentation af årets grønlandske julemærke på Bryggen, hvor Aavaat-koret sang smukke grønlandske julesalmer, og min onkel Thue holdt en rigtig god tale om grønlandsk kunst og kunsthåndværk.
 3. lægger jeg planer om alt det tøj jeg gerne vil sy til mig selv

I morgen…

 1. vil jeg holde tidligt fri og tage på biblioteks-turne – Det Kongelige Bibliotek, Kvinfos bibliotek og Hovedbiblioteket – sammen med Tom
 2. nyde tilværelsen, glæde mig over min dejlige familie
 3. øh, vente og se hvad der sker… jeg behøver vel ikke være proaktiv hele tiden?

Tak til Liselotte for inspirationen!