Fiske-pie inspireret af ham der Jamie

Lige om lidt serverer jeg en lækker, lækker middagsret for familien. Den er ikke for de sarte. Jeg har brugt 3 gryder, 1 dørslag, 2 tallerkener, 3 skærebrætter og 3 knive, 1 grydeske, 1 håndmixer og så det løse (og et glas rødvin til kokken og til køkkenskriveren), så opvaskemaskinen er fyldt inden vi overhovedet sætter os til bords… Retten tager ca. 45-60 minutter at montere, men de 30 minutter i ovnen giver tid til oprydning og afslapning og borddækning, og så er alt jo godt.

Opskriften stammer fra Jamie Oliver, den var engang gengivet i Alt for Damerne. Det må være længe siden, men Fish Pie smager skønt og vi skal ha’ det i aften, men opskriften var alt, alt for krøllet, så jeg har prøvet at forenkle den en smule… Denne ret genererer fortsat en hel del opvask – 2 gryder, en skål, et dørslag, et ovnfast fad m.m. – til gengæld kan man nå at vaske op mens retten er i ovnen. Eller bare sætte sig ned og slappe af.

Alt dette besvær, resulterer i en engelsk-agtig pie (og ja, der findes masser af gode engelske retter), velbekomme!

2 hårdkogte æg, skåret i kvarte
1 stort finthakket løg
2 finthakkede gulerødder
olivenolie
2½ dl piskefløde
100 g reven cheddar
saft af 1 citron
1 tsk Coleman’s sennepspulver
1-2 ps frossen hel spinat – optøet og afdryppet
500 g kuller- eller torskefilet uden skind, skåret i mindre stykker

Kartoffelmos af:
1 kg kartofler
smør eller olivenolie
mælk
salt, friskkværnet peber
muskat

  • Svits løg og gulerødder i olivenolie til løgene er klare
  • Tilsæt piskefløde og kog op
  • Tag gryden af varmen, tilsæt ost, citronsaft, sennep samt salt og peber, og rør det sammen.
  • Bland fisk og spinat i et ovnfast fad, læg de kvarte æg ned i og hæld saucen over.
  • Dæk med kartoffelmos
  • Bag ved 200 g i godt 30 minutter

PS – hvis fisken er frossen, så tø den op, salt den og lad den stå en halv times tid og dryppe af inden den kommes i fadet!

Inspiration: en Jamie Oliver-opskrift i Alt for Damerne. Den var bare for krøllet besværlig, så jeg har prøvet at forenkle den en smule…

Velbekomme!

PS – det er ikke en hurtig ret, men en god weekendret. Sæt et par timer af til tilberedning og oprydning… og vid dig heldig, hvis du har en opvaskemaskine.

aftensmaden og opvasken