Fiske-pie inspireret af ham der Jamie

Lige om lidt serverer jeg en lækker, lækker middagsret for familien. Den er ikke for de sarte. Jeg har brugt 3 gryder, 1 dørslag, 2 tallerkener, 3 skærebrætter og 3 knive, 1 grydeske, 1 håndmixer og så det løse (og et glas rødvin til kokken og til køkkenskriveren), så opvaskemaskinen er fyldt inden vi overhovedet sætter os til bords… Retten tager ca. 45-60 minutter at montere, men de 30 minutter i ovnen giver tid til oprydning og afslapning og borddækning, og så er alt jo godt.

Alt dette besvær, resulterer i en engelsk-agtig pie (og ja, der findes masser af gode engelske retter), velbekomme!

2 hårdkogte æg, skåret i kvarte
1 stort finthakket løg
2 finthakkede gulerødder
olivenolie
2½ dl piskefløde
100 g reven cheddar
saft af 1 citron
1 tsk Coleman’s sennepspulver
1-2 ps frossen hel spinat – optøet og afdryppet
500 g kuller- eller torskefilet uden skind, skåret i mindre stykker

Kartoffelmos af:
1 kg kartofler
smør eller olivenolie
mælk
salt, friskkværnet peber
muskat

  • Svits løg og gulerødder i olivenolie til løgene er klare
  • Tilsæt piskefløde og kog op
  • Tag gryden af varmen, tilsæt ost, citronsaft, sennep samt salt og peber, og rør det sammen.
  • Bland fisk og spinat i et ovnfast fad, læg de kvarte æg ned i og hæld saucen over.
  • Dæk med kartoffelmos
  • Bag ved 200 g i godt 30 minutter

PS – hvis fisken er frossen, så tø den op, salt den og lad den stå en halv times tid og dryppe af inden den kommes i fadet!

Inspiration: en Jamie Oliver-opskrift i Alt for Damerne. Den var bare for krøllet besværlig, så jeg har prøvet at forenkle den en smule…