Madplan i Trello

Madplan i Trello

 

For tiden er vores madplan meget, meget enkel: Vegetarkassen til to personer i 4 dage fra Årstiderne. Resten af tiden spiser vi ude, spiser rugbrødsmadder, køber færdig-pizzaer eller finder på noget andet. Det der med at finde på er det sværeste, men så har jeg…

Arroz cubano – some like it hot!

Arroz cubano – some like it hot!

 

I Valencia-regionen dyrkes og ris, og der spises mange ris. Vi forsøgte at undgå turistfælderne i Valencia, og havnede på en lille bar, Bar Royal, nær Estacio delNord/Bailén. Tom bestilte paella, jeg bestilte arroz cubana uden at vide hvad det var. Gode, kolde øl blev…

Nytårsmad

 

Hvad spiser I nytårsdag? Vi får kylling, kartofler, cola og agurkesalat! Isak bad om opskriften, fordi han regner med at være flyttet hjemmefra inden næste år: Nytårsaften parteres en økologisk kylling Læg stykkerne i en stor ovnfast gryde med skindsiden nedad Hæld marinaden over, læg…

Fiske-pie inspireret af ham der Jamie

 

Lige om lidt serverer jeg en lækker, lækker middagsret for familien. Den er ikke for de sarte. Jeg har brugt 3 gryder, 1 dørslag, 2 tallerkener, 3 skærebrætter og 3 knive, 1 grydeske, 1 håndmixer og så det løse (og et glas rødvin til kokken…

– nu med madopskrifter

 

Jeg har i mange år haft nogle madopskrifter liggende på ivillage/tripod/geocities gratis server, men deres reklamer er blevet lidt for aggressive til min smag, og derfor rykker de gode gamle opskrifter nu herover.

Rugbrød

 

Jeg er så heldig at have en mand der bager rugbrød på den rigtige måde, som også min far gjorde, nemlig med surdej. Det smager godt, det mætter godt, det er sundt! Surdej: 2 dl kærnemælk 200 g rugmel 1 tsk havsalt Blandes i en…

Pasta med tun- og karrysauce

 

1 spsk olivenolie 5 løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakkede 4 tsk karry 2 ds tun i vand ½ dl finthakkede kapers (gerne store, saltede kapers – men husk at fjerne saltkornene) 1 ds kokosmælk 400 g fine ærter (dybfrost) peber og evt. salt Tilbehør:…

Kokosmakroner

 

2 æg 2 dl sukker 5 dl kokosmel 2 spsk mel – Tænd for ovnen, 175 g – Pisk æg og sukker godt – Vend kokosmel og mel i – Brug 2 teskeer til at sætte dejen i toppe på en bageplade med bagepapir –…

Kødsauce til spaghetti

 

Eller ‘sådan lærte mine børn at spise mange grøntsagter’. Det var også denne opskrift der lærte dem at lave mad, og det er de blevet gode til, begge to. 1 spsk olivenolie 5 løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakket 1 kg hakket oksekød, så magert…

Fish Pie

 

Opskriften stammer fra Jamie Oliver, den var engang gengivet i Alt for Damerne. Det må være længe siden, men Fish Pie smager skønt og vi skal ha’ det i aften, men opskriften var alt, alt for krøllet, så jeg har prøvet at forenkle den en…

Det kan nås endnu

 

men skynd dig! Jordbær i rødvin: 1-2 bakker jordbær sukker i rå mængder 1 flaske god kraftig rødvin Bærrene skylles, nippes og skæres i skiver (ca. 4 skiver  pr. bær), og lægges et lag ad gang i en flad skål. Drys godt med sukker mellem…

Pund til pund

 

Sønnen og jeg skulle aktiveres, og mellem to byger smuttede vi ud og supplerede køkkenskabenes indhold af mel, smør, æg og deslige. En gammeldags sandkage blev rørt sammen, bagt, kølet let af, og ENDELIG smagt på. Jeg har nu lært at 3 skiver lun sandkage…

Hvad

 

skal jeg købe ind til aftensmaden? spørger han. Tja, efter de seneste dages avislæsning, skal det i hvert fald ikke være hverken kylling, kalv eller gris. Måske fisk? Eller hvad med at blive vegetarer? Nej, dog ikke, men vi kan da sørge for at spise…

I Australien

 

er det ved at være efterår, og Maria synes det er ved at være suppe-vejr, og spørger efter opskriften på gullasch-suppe, so here goes: Gullaschsuppe (til 4 personer) 100 g røget flæsk eller bacon 2 spsk smør eller fedt (fedtforskrækkede personer kan nøjes med det…

Vi får smuk mad

 

for tiden. Ikke nok med at vi stadig smovser i de lækreste mangoer, i lørdags kom jeg også til at effektuere et impulskøb, der har været flere år undervejs (og ja, det kan da sagtens lade sig gøre, når man er en procrastinator). Det var…

Så pas dog på!

 

Det er mine! Jeg har lige købt dem! Lad være med at smide sådan med dem, de tåler det ikke! Arghhh – kan de da ikke lære det? Når jeg har brugt tid på omhyggeligt at stå og udvælge de 8 friskeste og lækreste eksemplarer,…

Manga-mad

 

Ivillage besluttede sig for at fortære alle mine madopskrifter, og det uden så meget som et lille bøvs, så… selv om de er dukket op igen, tror jeg at jeg starter forfra et andet sted. Jeg lægger ud med gårsdagens middagsret, som jeg smagte for…

Grøntsager

 

– eller i hvert fald et par af dem – har byttet plads inde i min mands hjerne. Det kan afstedkomme lidt menu-forvirring – dog ikke for os, der kender ham! I aftes fik vi f.eks. fiskefrikadeller og agurkesalat.

Mælkemad

 

eller bare mælk? Er det ikke lidt sølle, at www.karoline.dk ikke længere er findes? Nu ligger alle de gode Karoline-opskrifter i stedet på www.arla.dk/karoline, som tilmed er plastret til med Arlas grimme logo… Øv! Jeg er også gået over til www.opskrifter.nu.

Sommermad

 

I aftes stod menuen på chowder, ikke fordi det er specielt sommerligt, men fordi det var det familien ønskede at få serveret. Og godt smagte det, også i dag ved middagstid, da varanerne ungerne guflede resterne til morgenmad brunch.

Uhmm!

 

Så er det lykkelige sket, at surdejen til det gode rugbrød er genopstået. For nogle uger siden døde den, surdej er ikke længere surdej, når den er kommet til at blive bagt som rugbrød, vel? Det er en omstændelig affære at bage godt rugbrød. Dag…