Madplan i Trello

For tiden er vores madplan meget, meget enkel: Vegetarkassen til to personer i 4 dage fra Årstiderne. Resten af tiden spiser vi ude, spiser rugbrødsmadder, køber færdig-pizzaer eller finder på noget andet. Det der med at finde på er det sværeste, men så har jeg heldigvis min Trello-madplan. For tiden er den opdelt i: Hvad… Fortsæt læsning af Madplan i Trello

Arroz cubano – some like it hot!

I Valencia-regionen dyrkes og ris, og der spises mange ris. Vi forsøgte at undgå turistfælderne i Valencia, og havnede på en lille bar, Bar Royal, nær Estacio delNord/Bailén. Tom bestilte paella, jeg bestilte arroz cubana uden at vide hvad det var. Gode, kolde øl blev sat på bordet. Spanierne producerer rigtig gode alkoholfrie øl, der… Fortsæt læsning af Arroz cubano – some like it hot!

Nytårsmad

Hvad spiser I nytårsdag? Vi får kylling, kartofler, cola og agurkesalat! Isak bad om opskriften, fordi han regner med at være flyttet hjemmefra inden næste år: Nytårsaften parteres en økologisk kylling Læg stykkerne i en stor ovnfast gryde med skindsiden nedad Hæld marinaden over, læg låg på og stil gryden i køleskabet indtil skihoppet går… Fortsæt læsning af Nytårsmad

Rugbrød

Jeg er så heldig at have en mand der bager rugbrød på den rigtige måde, som også min far gjorde, nemlig med surdej. Det smager godt, det mætter godt, det er sundt! Surdej: 2 dl kærnemælk 200 g rugmel 1 tsk havsalt Blandes i en stor gryde, låget lægges på, og surdejen opbevares ved stuetemperatur… Fortsæt læsning af Rugbrød

Udgivet
Kategoriseret som Bagning, mad

Kokosmakroner

2 æg 2 dl sukker 5 dl kokosmel 2 spsk mel – Tænd for ovnen, 175 g – Pisk æg og sukker godt – Vend kokosmel og mel i – Brug 2 teskeer til at sætte dejen i toppe på en bageplade med bagepapir – Kokosmakronerne bages ca. 12 minutter midt i ovnen Kan bages… Fortsæt læsning af Kokosmakroner

Kødsauce til spaghetti

Eller ‘sådan lærte mine børn at spise mange grøntsagter’. Det var også denne opskrift der lærte dem at lave mad, og det er de blevet gode til, begge to. 1 spsk olivenolie 5 løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakket 1 kg hakket oksekød, så magert som muligt 3-4 stilke bladselleri, fintsnittede 2 gulerødder, fintrevne eller… Fortsæt læsning af Kødsauce til spaghetti

Det kan nås endnu

men skynd dig! Jordbær i rødvin: 1-2 bakker jordbær sukker i rå mængder 1 flaske god kraftig rødvin Bærrene skylles, nippes og skæres i skiver (ca. 4 skiver  pr. bær), og lægges et lag ad gang i en flad skål. Drys godt med sukker mellem hvert lag. Hæld knap halvdelen af rødvinen over, dæk skålen… Fortsæt læsning af Det kan nås endnu

Udgivet
Kategoriseret som mad

I Australien

er det ved at være efterår, og Maria synes det er ved at være suppe-vejr, og spørger efter opskriften på gullasch-suppe, so here goes: Gullaschsuppe (til 4 personer) 100 g røget flæsk eller bacon 2 spsk smør eller fedt (fedtforskrækkede personer kan nøjes med det fedt der sidder på baconstykkerne…) 2 mellemstore løg ½ kg… Fortsæt læsning af I Australien

Udgivet
Kategoriseret som mad

Manga-mad

Ivillage besluttede sig for at fortære alle mine madopskrifter, og det uden så meget som et lille bøvs, så… selv om de er dukket op igen, tror jeg at jeg starter forfra et andet sted. Jeg lægger ud med gårsdagens middagsret, som jeg smagte for første gang for et halvt års tid siden, på Banzai… Fortsæt læsning af Manga-mad

Udgivet
Kategoriseret som mad

Sommermad

I aftes stod menuen på chowder, ikke fordi det er specielt sommerligt, men fordi det var det familien ønskede at få serveret. Og godt smagte det, også i dag ved middagstid, da varanerne ungerne guflede resterne til morgenmad brunch. Chowder ca. 1 kg fiskekød, gerne 3-4 forskellige slags (torsk, hellefisk, laks, sej) 250 g kammuslinger (frosne)eller… Fortsæt læsning af Sommermad

Udgivet
Kategoriseret som mad