Eller ‘sådan lærte mine børn at spise mange grøntsagter’. Det var også denne opskrift der lærte dem at lave mad, og det er de blevet gode til, begge to.
1 spsk olivenolie
5 løg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakket
1 kg hakket oksekød, så magert som muligt
3-4 stilke bladselleri, fintsnittede
2 gulerødder, fintrevne eller julienneskåret
3 ds fl. hakkede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
250 g champignons i skiver (eller tilsv. frosne)
1 courgette, groftrevet eller julienneskåret
2 spsk balsamico eddike
salt, peber
tørret basilikum, rosmarin, evt. oregano
Tilbehør:
kogt spaghetti
friskrevet parmesan
– Løg og hvidløg svitses i olien, til løgene er klare.
– Oksekød tilsættes og brunes – rør/hak i det, så det ikke klumper sammen.
– Når kødet er helt brunt, tilsættes bladselleri og gulerødder.
– 5 minutter senere tilsættes resten af ingredienserne.
– Må gerne småkoge under låg i rigtig lang tid, men mindst 30 minutter.
– Husk at smage til med salt, peber og krydderurter.
Dette er en stor portion – resten kan fryses og evt. bruges til en lasagne eller Shepherd’s Pie.
Brug gerne andre grøntsager; tøm køleskabet. Jo flere forskellige slags, jo bedre smager maden!