Kødsauce til spaghetti

Eller ’sådan lærte mine børn at spise mange grøntsagter’. Det var også denne opskrift der lærte dem at lave mad, og det er de blevet gode til, begge to.

1 spsk olivenolie
5 løg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakket
1 kg hakket oksekød, så magert som muligt
3-4 stilke bladselleri, fintsnittede
2 gulerødder, fintrevne eller julienneskåret
3 ds fl. hakkede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
250 g champignons i skiver (eller tilsv. frosne)
1 courgette, groftrevet eller julienneskåret
2 spsk balsamico eddike
salt, peber
tørret basilikum, rosmarin, evt. oregano

Tilbehør:
kogt spaghetti
friskrevet parmesan

– Løg og hvidløg svitses i olien, til løgene er klare.
– Oksekød tilsættes og brunes – rør/hak i det, så det ikke klumper sammen.
– Når kødet er helt brunt, tilsættes bladselleri og gulerødder.
– 5 minutter senere tilsættes resten af ingredienserne.
– Må gerne småkoge under låg i rigtig lang tid, men mindst 30 minutter.
– Husk at smage til med salt, peber og krydderurter.

Dette er en stor portion – resten kan fryses og evt. bruges til en lasagne eller Shepherd’s Pie.

Brug gerne andre grøntsager; tøm køleskabet. Jo flere forskellige slags, jo bedre smager maden!