Manga-mad

Ivillage besluttede sig for at fortære alle mine madopskrifter, og det uden så meget som et lille bøvs, så… selv om de er dukket op igen, tror jeg at jeg starter forfra et andet sted.
Jeg lægger ud med gårsdagens middagsret, som jeg smagte for første gang for et halvt års tid siden, på Banzai (oh, glæderne ved at flytte til Vesterbro!), som yngste-teenageren har læst om i Yugi-Oh, som Samvirke bragte en opskrift på fornylig, hvilken min far gjorde mig opmærksom på, og som er nem at tilberede og smager skønt!

Okonomiyaki
1½ dl hvedemel
1 dl vand
2 æg
salt
150 g hvidkål, fintsnittet
4 forårsløg i tynde skiver
2 spsk. syltet ingefær, finthakket (de lyserøde, der også bruges til sushi)
en håndfuld bønnespirer
250 g rå laksefilet, skåret i tern, ca. 1½ cm på hver led
4 spsk olie, gerne sesamolie
1 spsk teriyaki-sauce

4 dl jasminris, kogt med 6 dl vand og lidt salt

  • Pisk mel og vand sammen i en skål
  • Tilsæt æg, og pisk til en jævn pandekagedej, kom lidt salt i
  • Tilsæt de fintsnittede hvidkål og forårsløg samt bønnespirerne, og rør det hele godt sammen
  • Vend lakseternene i
  • Retten skal steges på pande, enten ad 2 omgange, eller på 2 pander
  • Kom 2 spsk olie på panden, varm den op, og steg dejen
  • Når den ene side er godt brunet, vendes den og steges på den anden side
  • Skru ned for varmen, når dejen er brunet, og sørg for at retten er helt gennemstegt
  • Når okonomiyakien er færdig smøres 1 spsk teriyaki-sovs ud på overfladen (kan undværes, hvis den ikke kan skaffes)

Serveres med kogte ris.

Velbekomme!