Tilføj Widget Areas i et WordPress Child Theme

‘Det er nemt nok’, sagde jeg. Jeg har jo styr på det der med at lave WordPress Child Themes. Så smadrede jeg lige et template. ‘Nå, vi uploader bare lige den gamle functions.php igen og så ordner jeg det senere’.

Her til morgen fik jeg det på plads. Jeg skynder mig at notere fremgangsmåden, så jeg kan finde den næste gang jeg får brug for den.

Hvis dit child theme allerede har en functions.php fil:

[codebox 1]

‘My Widget Area’, ‘My Child Theme’, ‘New widget area’ skal naturligvis erstattes med de relevante betegnelser, inden kodestumpen tilføjes i functions.php-filen i et child theme.

Hvis dit child theme ikke har en functions.php skal du selv lave den, og uploade den sammen med dit child theme:

[codebox 2]

PS – Det er med vilje at jeg har udeladt den sidste del af koden: ?> da functions.php fungerer fint uden, og fordi bare et enkelt lille usynligt mellemrumsregn efter ‘?>’ kan betyde at dit template ikke længere virker.

Vigtigt – sørg for at have ftp-adgang til din WordPress-installation. Hvis du laver en fejl i din functions.php, kan du hurtigt rette den ved enten at slette den functions-php fil du netop har lavet, eller ved at overskrive den med den oprindelige functions.php.