Maj måneds travlhed

er en travl måned her i København. Det er næsten (men også kun næsten) lige meget at det er koldt, vådt og gråt derude, for jeg har travlt med lære nyt:

Klean holder en række foredrag om online markedsføring og webudvikling. Jeg har været til de to første i rækken (om Google og om Facebook) og vil også være stamgæst til de næste 3 foredrag med Roslyn Layton – hun ved virkelig meget om Evidence Based Marketing.

Denne weekend afholdes den første WordCamp i Danmark. Vi har tidligere holdt WordPress Meetups, men denne gang er det altså hele 2 dage.

På WordCamp skal jeg selv holde et oplæg om at blogge med billeder. Det er ikke et nørdet oplæg om teknik, men en hjælp til dig, der gerne selv vil igang med at fotoblogge så nemt som muligt. Søndag formiddag – godt at jeg som regel er morgenfrisk!

Næste weekend er det så tid til DrupalCamp… og i slutningen af måneden Community Day 2010 .

Jeg føler mig heldig. Heldig at kunne arbejde med det jeg synes er sjovt og spændende. Heldig at kunne arbejde som freelancer. Heldig at gode folk tager intitiativ til og arrangerer spændende begivenheder. Heldig at det ikke kun er maj måned der byder på en overflod af muligheder.

I april var der. f.eks. både #twedagsbar, Last Friday og Creative Commons Salon, og i juni venter GrundlovsaftenErzatz og endnu en #twedagsbar. Ses vi?

WP Shopping Cart

Jeg er igang med at oversætte et WordPress plugin WP e-commerce til dansk. Den gratis udgave af dette plugin altså, og jeg skal ikke bruge det til en egentlig butik med salg og pengetransaktioner lige foreløbig, så det er kun dele af det jeg oversætter. Men hvis der skulle være nogen derude der skulle have lyst til at arbejde videre med oversættelsen, så giv mig lige besked. Vi kan jo lige så godt hjælpes ad!

Der findes flere shop-plugins til WordPress derude, er der nogen der har erfaring med dem?

Spil dansk!

Jeg synes faktisk at det er en god idé med en Spil dansk-dag, men jeg synes også at det er lidt kikset at den første, største og vigtigste oplysning på deres website ikke er svaret på mit spørgsmål:

Hvilken dag er Spil dansk-dag?

PS: det er torsdag den 25. oktober 2007. Til gengæld er programmet også ret uoverskueligt, for selv om jeg kan klikke mig frem til programmet for ‘min region’ så omfatter den alt fra Hundested til Bornholm…

OPDATERING: vi nåede faktisk at høre en smule godt dansk på biblioteket i Krystalgade, inden vi skulle videre. Tak for sangen, Sanne!

Musik til arbejdet

Når jeg arbejder hjemmefra hører jeg sjældent musik til arbejdet, men min seneste opgave var en undtagelse. Når opgaven går ud på at installere WordPress og lave et nyt tema til en sanger, guitarist, sangskriver – ja, så er det jo oplagt at han selv leverer musik til arbejdet!

Resultatet kan ses (og høres) på donaldonohoe.com.

Ceol 's Rann, new album by Dónal Donohoe

Apropos musik til arbejdet, så tilbringer jeg jo også nogle dage om ugen på et rigtigt kontor med masser af kolleger med meget forskelligartet musiksmag. I det ene nabokontor er der aldrig musik til arbejdet, i det andet er der derimod altid musik – og selv om det ikke altid falder i min smag, er det i hvert fald aldrig kedeligt! Titelsange fra James Bondfilmene, Rex Gildo’s Greatest Hits og meget, meget andet. På vores kontor vil én helst høre DR Soft, hvilket jeg er ret så allergisk overfor efterhånden – beklager, men det er jeg altså!- så hvis jeg kommer først sørger jeg for at starte iTunes så jeg kan høre world music eller noget new age hvid støj-agtigt. Helst noget instrumentalt eller med sang på et sprog jeg ikke forstår – så forstyrrer det nemlig ikke, men skaber bare en behagelig stemning. Om ikke så lang tid skal vi flytte til et storrumskontor… og jeg ønsker mig et par gode hovedtelefoner i julegave!

Nå, hvad laver du så?

Som de fleste andre, plejer jeg at besvare den slags spørgsmål ved at fortælle om mit (løn-)arbejde. Det kan jeg så ikke i disse dage; i onsdags sagde jeg nemlig farvel og tak, og fik lov at gå med det samme. En lettelse, også selv om det betyder nul kroner i lønningsposen indtil jeg finder nyt arbejde.

Jeg har heldigvis nok at lave, udover at søge arbejde. F.eks. Arnanut. Og det huslige, det hjemlige, det hyggelige!

Jeg vil også øve mig i at besvare spørgsmålet med udgangspunkt i MIG, ikke i mit arbejde. Og se om ikke jeg kan finde ud af at fortsætte med det. For egentlig er det jo ikke altid folks arbejde, der er det interessante ved dem, vel? Men det de gør fordi de kan lide det, fordi de ikke kan lade være, fordi de bliver gladere og bedre mennesker af det.