Uhmm!

Så er det lykkelige sket, at surdejen til det gode rugbrød er genopstået. For nogle uger siden døde den, surdej er ikke længere surdej, når den er kommet til at blive bagt som rugbrød, vel?

Det er en omstændelig affære at bage godt rugbrød.

Dag 1: Surdej røres sammen.

Dag 2: Vent.

Dag 3: Rugbrødsdejen blandes, hæver og bages. Vent.

Dag 4: Stå tidligt op, så du får endeskiven! Den smager allerbedst. Resten af brødet skæres i skiver, pakkes i fryseposer – f.eks. 4 skiver ad gangen – og puttes i fryseren. På denne måde kan man få frisk rugbrød hver dag til der ikke er mere – og når hele brødet alligevel skal skæres i skiver, kan man jo starte i den anden ende, og dermed få endnu en endeskive :-)

PS – jeg bager ikke selv, jeg er så heldig at ha’ en mand der både er god til at bage rugbrød, og gør det.