Uge 44

De der døre inde i s-togene? I behøver ikke at hoppe, vifte, vinke, sukke, jazzhands. Bare gå hen til døren og nik høfligt til den. Works wonders.


Datatilsynet ændrer sin praksis vedr. offentliggørelse af billeder på internettet, og det har også betydning for alle os der deler billeder online (billeder med mennesker på). Det indebærer bl.a. at vi – inden vi offentliggør billedet – skal skal sørge for, at den eller de personer, der er på billedet, får at vide at billedet bliver lagt online, så de har mulighed for f.eks. at sige fra. Tak til @ernstpoulsen for links. Relevant læsning her:


Drop Facebook Messenger / Messenger / WhatsApp / sms – brug Signal. Selv om det er gratis, er det godt. Open Source, nonprofit, reklamefrit, ingen creepy tracking.


Apropos billeder af os, så har The New York Times publiceret en rigtig god forklaring på hvorfor overvågning og facial recognition er en skidt idé:

Maybe you’re thinking: “I’m not afraid of this recognition. I haven’t done anything wrong, so I’ve got nothing to hide.” But wouldn’t you object to police secretly searching your apartment every one in a while? Even if you’ve got nothing to hide?

For ikke at tale om indbygget racisme eller usikkerhed på grund af grynede billeder eller maskering (eller vintertøj).


Hvis du ofte finder madopskrifter online, er disse browser extensions nyttige, da de plukker selve opskriften ud og viser den først: