Uge 41

Fem ting du skal vide om klimaet – bl.a. at CO₂ er godt for klimaet

Apropos klima og klimaforandringer, så er jeg så indædt rasende og frustreret nedtrykt over at så mange af dem, der faktisk kan gøre en forskel, ikke gør det.
Regeringer, de superrige (og de rige) og de 20 firmaer der står bag en tredjedel af verdens CO2-udledning.
Dem, der tror på at teknologien redder os, og derfor ikke mener at vi behøver at ændre adfærd nu. Looking at you, Frank Jensen!

Selv bidrager jeg til klimatosseriet sådan her:

  • Ved at have et lavt forbrug – jeg er virkelig påholdende og meget tilbageholdende med at købe ting.
  • Ved at spise mest plantebaseret mad. Jeg spiser kød, hvis jeg får det serveret, men når jeg selv bestemmer, spiser jeg vegetar-mad.
  • Vi har ikke en bil, og lejer meget sjældent en. Hvis vi gør er det oftest en af de elektriske bybiler i København, og til forholdsvis korte ture.
  • Vi bor småt. Ganske vidst mest af økonomiske årsager, men der er jo også mindre at varme op om vinteren.

Og så alt det sædvanlige: affaldssortering, medbragte indkøbsposer, undgå madspild. Og kæfte op om klimakrisen, når jeg kan få nogen til at lytte.

Til gengæld trækker det fra klimatosseriet, når vi af helbredsmæssige grunde er rejst sydpå om vinteren. Om vi gør det igen, ved jeg ikke. It depends…

@kriswager har forresten en fin analogi mellem klimakrise og Y2K (år 2000-problemet).

Lad os gøre noget nu! Vi kan starte med at få bilerne ud af byen/roadpricing og stoppe udbygningen af Københavns lufthavn, tak.


For første gang i mit liv har jeg løbet hele 10 km i træk. Det vil jeg gerne gøre igen. Jeg har fået den gode vane at løbe 3-4 km. hveranden morgen, har løbet to 5 km-løb i løbet af sommeren, en enkelt 8 km-træningstur, og nu altså 10 km.