Tillykke med fødselsdagen

Dagens fødselar har sagt mange kloge ord, skrevet mange kloge ord.

Folk med forskellige traditioner burde fastholde deres traditioner og ikke forsøge at skifte dem ud. Men ikke desto mindre forholder det sig jo sådan, at måske foretrækker en og anden tibetaner islam, og lad ham så da gøre det. Og måske foretrækker en eller anden spanier buddhismen; lad ham så gøre det. Men han bør tænke sig grundigt om, og ikke bare gøre det, fordi det i øjeblikket er in. Nogle mennesker begynder som kristne for senere at gå over til islam og senere igen til buddhisme; og til slut står de så med det bare igenting.
I USA har jeg set mennesker tilslutte sig buddhismen og så efterfølgende ændre deres klædedragt. Det er ligesom ned new age. De tager lidt hinduisme, lidt buddhisme, lidt her, lidt dér… Det er usundt.
For den enkelte religionsudøvende er det meget vigtigt at have én sandhed, én religion. At have mange sandheder, mange religioner vil være én stor selvmodsigelse.

Jeg er buddhist. Derfor er buddhisme den eneste sandhed for mig, den eneste religion. For min kristne ven er kristendommen den eneste sandhed, den eneste religion. For min muslimske ven er islam den eneste sandhed, den eneste religion.
Samtidig respekterer og beundrer jeg min kristne ven og min muslimske ven.

Dalai Lama, i dag 70 år gammel, i et interview i Spanien i 2003.