Svær at få – nem at forebygge

– alligevel har jeg reddet mig en omgang… og føler mig meget stakkels!

1. tegn er en lille smule ondt i halsen, næste morgen tap-løber det ene næsebor, hovedet værker og jeg er træt, træt, træt. Dagen efter løber begge næsebor, det første lager af kleenex er brugt og jeg er meget sølle. På trediedagen begynder hæsheden og hosten – og er det ikke bare synd for mig?

Men – forkølelse smitter faktisk ikke særlig nemt, virus skal nærmest plantes på slimhinderne, for at man bliver smittet. Hvis man husker at vaske hænder, og iøvrigt holder fingrene fra øjne, næse og mund, så er det nærmest kun et nys eller en spytklat fra en smittet, der kan skade.

Heldigvis er der masser af husråd, når først man er ramt af forkølelse. Følg dem, og sygdommen er overstået på en uges tid. Hvis man ikke følger rådene, tager det ca. 7 dage, så det… Men kærlig pleje og opmærksomhed, masser af væske og bolsjer (nå, nej halspastiller) og masser af hvile, så bliver det til at bære.

For det værste ved forkølelse er jo næsten at man faktisk ikke er rigtig syg, bare sløj, og i hvert fald ikke rigtig rask!