Sommersøndag

er egentlig helt OK…

Tog Malmø-toget til lufthavnen sammen med en masse trætte og lettere nussede personer med Roskilde-armbånd. Sendte sønnen gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen – og nej, hverken kø eller ventetid, så vi der havde fulgt lufthavnens råd om at komme i rigtig god tid, vi følte os lidt snydt, og tilmed var flyafgangen forsinket en halv times tid, så knægten har da fået checket afgangshallen ud – og så cyklede jeg en tur ud for at kigge på broen, på Dragør, på Kongelunden, på Amager Fælled, Kalvebod Fælled, på Hvidovre Strandvej, og så var jeg ved at gå sukkerkold og måtte stoppe på en ikke særlig spændende McD ved Ellebjergvej. En pose frugtstykker, en pose gulerødder og en halv liter cola light senere, og min hedetur med svimmelhed og flimren for øjnene var overstået, og jeg kunne trille ganske stille hjem til Vesterbro. Var voldsomt fristet af s-toget undervejs, men det lykkedes at cykle hele vejen hjem, hvor småpigerne i gården var meget interesserede i mine cykelbukser og min cykelhjelm. ‘Jeg synes det er underligt at mor og Kim ikke skal bruge cykelhjelm, men jeg skal altid‘ som Kathrine sagde. Og så blev vores cykelshorts sammenlignet, hendes var i bomuld uden padding, mine med vaskeskindsbag som åbenbart var meget interessant. Jeg slap fri og løb op på 3. sal, lukkede mig ind til Båt der blev meget glad for at få selskab, og så kunne jeg smide mig i lænestolen og se cykelløb, ah!

Det var bestemt ikke den korteste vej hjem fra lufthavnen, jeg valgte, men den var god – dejligt at cykle langs vandet, knap så dejligt at cykle på brostene i Dragør hvor folket i øvrigt væltede sig i fadøl og kæmpe isvafler, en dejlig tur gennem fredelige parcelhuskvarterer (lige bortset fra den evindelige støj fra flyvemaskiner og havemaskiner og hold da op hvor er der mange huse der har fået for meget lak i håret), skønt at cykle på grusvejene på fælleden, kigge på heste og fugle og guldsmede og sommerfugle, og da jeg ramte civilisationen igen, var det dejligt at der ikke var så langt hjem (og at der absolut ingen bakker var). Og det bedste af det hele – at jeg havde husket solcremen, så absolut ingen solskoldninger, selvom jeg var ude i tre timer midt på dagen.

3 thoughts on “Sommersøndag

  1. Dejlig, DEJLIG tur!
    Jeg var slidt, men er det ikke mere… vaskeskindet er nyvasket og klar til en ny tur :-)

Comments are closed.