Slået ned

Så blev jeg også ramt, også i den grad.

Slået ned, ramt, nedlagt, rødt lys...

Jeg var selv ude om det, beklageligvis. Helt frivilligt befandt jeg mig blandt rigtig mange mennesker, et sandt mylder, midt i København 3. søndag i Advent. Strøget og Magasin… sønnen og jeg fik klaret det vi skulle, men det var ærligt talt ingen fornøjelse.

Da vi kom hjem forsøgte jeg mig med lidt frokost og en kop te, lidt afslapning med en bog, så lidt afslapning med mit strikketøj, men intet hjalp.
En trykken for panden, alt for let til tårer, ondt i benene og træthed.

Jeg er blevet smittet med affluenza – en rigtig led sygdom, og jeg tror desværre ikke at den går over lige med det samme. For efter juleorgiet følger udsalgsorgiet. Og jeg bliver fysisk dårlig af al den overflod. Jeg under gerne alle folk at få og give gode julegaver (og er glad for at der efterhånden er alt for mange geder til Malawi), men hvor ville jeg ønske at gaverne blev indkøbt i en fredeligere og bedre atmosfære – og jeg mener ikke bare snevejr i stedet for regn og rusk!

Jo, jeg har købt julegaver, og jeg skal også have købt lidt flere i løbet af den kommende uge. Ja, jeg glæder mig til at give dem og forhåbentlig se modtageren blive glad, og jeg glæder mig til selv at åbne mine gaver.

julegaver

Hvor mange gaver der skal til, før der er gaver nok? Nogle af gaverne er store (eller små og dyre), andre er ikke spor kostbare, men gode. Jeg følger næsten et princip om kun at give gaver til dem jeg holder jul sammen med – resten får måske et julekort, eller i hvert fald gode tanker som julehilsen.

Og nu vil jeg så koncentrere mig om at finde den der julestemning!

Glædelig Jul, allesammen.