Sila – del tiempo – vejret

Vi forlod København lige inden Danmark igen-igen blev dækket af et lækkert lag frisk sne, og ankom til Gran Canaria i en regnstorm. Derefter nød vi et par dage i et dejligt mildt klima, hvorefter vi blev calima-ramt. Så blev det rigtigt forår, med blomstrende mandeltræer, tindrende blå himmel og masser af badegæster. Og alt dette på 10 dage…

Vejen er oversvømmet Alt er grønt

Normalt er den sydlige del af Gran Canaria et meget tørt, brunt landskab, men det har regnen lavet helt om på! Til gengæld er søer og floder brune som mudder, efter de kraftige regnskyl.

Grønne bjerge og en brun sø

Og pludselig gik det op for os, hvorfor der ingen modkørende trafik var. Stenskred. Tom stod ud af bilen for at dirigere chaufføren, så bunden af bilen ikke ramte de store sten. Min mor stod ud af bilen fordi hun var ræd for at den skulle trille ned af bjergsiden. Mens hun stod der på vejen ramlede der så lige et par sten ned bag hende… Jeg blev selvføgelig siddende på bagsædet og strikkede og fik da også taget et par billeder.

Dagene med sol og varme har virkelig fået gang i foråret, mandeltræerne blomstrer så det er en lyst, og pludselig er det ikke kun parkerne og haverne der er grønne. Nogle af de frø der spirer og planter der pludselig eksploderer i grønt må være meget hårdføre. Faktisk har en del af palmerne overlevet en brand for flere år siden, og står nu med grønne blade og kulsorte stammer.

Mandeltræerne blomstrer

Planterne er som en grøn eksplosion Blomsterne lyser op