Nå, hvad laver du så?

Som de fleste andre, plejer jeg at besvare den slags spørgsmål ved at fortælle om mit (løn-)arbejde. Det kan jeg så ikke i disse dage; i onsdags sagde jeg nemlig farvel og tak, og fik lov at gå med det samme. En lettelse, også selv om det betyder nul kroner i lønningsposen indtil jeg finder nyt arbejde.

Jeg har heldigvis nok at lave, udover at søge arbejde. F.eks. Arnanut. Og det huslige, det hjemlige, det hyggelige!

Jeg vil også øve mig i at besvare spørgsmålet med udgangspunkt i MIG, ikke i mit arbejde. Og se om ikke jeg kan finde ud af at fortsætte med det. For egentlig er det jo ikke altid folks arbejde, der er det interessante ved dem, vel? Men det de gør fordi de kan lide det, fordi de ikke kan lade være, fordi de bliver gladere og bedre mennesker af det.

6 thoughts on “Nå, hvad laver du så?

 1. ”Nå, hvad laver du så?” Lisa, hvis du vidste hvor mange gange jeg har fået det spørgsmål de sidste 8-10år!! Jeg har mega travlt; med det huslige, det hjemlige, det hyggelige. Og det er med det hyggelige jeg har mest travlt; alle mine interesser, som jeg ser som mit ‘arbejde’; børnehjem, rejser, bøger, alle mine fotoprojekter og meget mere. Er jeg ikke bare heldig at jeg har den mulighedig? Jeg har dog stadig MEGET svært ved, at tage udgangspunkt i mig selv, og ikke i mit 37-timers job, som jeg ikke har, men som de fleste forventer jeg har. De ting jeg gør, gør jeg fordi jeg kan lide det, fordi jeg ikke kan lade være, fordi jeg tror jeg bliver et bedre menneske af det!!! Lige mine ord, alt det du har skrevet, Lisa. Carpe diem.

 2. Jeg spørger aldrig hvad folk laver, synes det er kedeligt. Vil meget hellere vide hvad deres interesser er!

  Nuvel, det er et privillegie ikke at behøve at arbejde, det er ikke en mulighed mange her … Gad vide om politikerne gør noget ved det?

 3. @Susanne, jeg synes at du er meget priviligeret, men også at du er god til at få noget ud af det.

  @Irene, hvorfor politikerne? Hvad med os selv? ;-)

  @Henning, befrielse? Ja, det kan du tro!

  Jeg nyder det, og er heldig at jeg har noget freelance-arbejde jeg kan bruge noget af tiden på (og hente lidt indtægter), og så har jeg nydt at kunne holde solskinspauser midt på dagen…

 4. Stærkt gået, Lisa!!
  Hjernevaskningen starter tidligt, “hvad skal du være, når du bliver stor”. Arbejde, det er bare sådan et + ord. Lissom udvikling. Jammen hallo, hvad med værdierne? Hvilket arbejde? I hvis interesser? Jeg har en del klienter med udbrændthedsproblematikker og deraf følgende fysiske symptomer; mon de holdt deres grænser på arbejdspladsen? mon de følte sig hørt og værdsat?
  Tillykke med din beslutning – og hvorfor var det nu lige det aldrig blev til noget med den borgerløn?

 5. Lisa!!! Et stort tillykke herfra. Jeg bli’r så glad. Jeg har jo også selv vendt noget ryggen, for at kramme noget andet :-) og jeg elsker mit liv ligenu. Slunken med penge, men pokkerme rig med så meget andet. Oplevelser, kærlighed, ro.
  Det er godt gået. Hatten af!
  Og jeg er SÅ enig i det, du skriver til sidst.

Comments are closed.