I Valencia-regionen dyrkes og ris, og der spises mange ris. Vi forsøgte at undgå turistfælderne i Valencia, og havnede på en lille bar, Bar Royal, nær Estacio delNord/Bailén. Tom bestilte paella, jeg bestilte arroz cubana uden at vide hvad det var. Gode, kolde øl blev sat på bordet. Spanierne producerer rigtig gode alkoholfrie øl, der… Fortsæt læsning af Arroz cubano – some like it hot!
Kategori: I god tid
Pasta med tun- og karrysauce
1 spsk olivenolie 5 løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakkede 4 tsk karry 2 ds tun i vand ½ dl finthakkede kapers (gerne store, saltede kapers – men husk at fjerne saltkornene) 1 ds kokosmælk 400 g fine ærter (dybfrost) peber og evt. salt Tilbehør: kogt pasta, f.eks. gnocchetti, fusilli eller penne – Svits karry,… Fortsæt læsning af Pasta med tun- og karrysauce
Kokosmakroner
2 æg 2 dl sukker 5 dl kokosmel 2 spsk mel – Tænd for ovnen, 175 g – Pisk æg og sukker godt – Vend kokosmel og mel i – Brug 2 teskeer til at sætte dejen i toppe på en bageplade med bagepapir – Kokosmakronerne bages ca. 12 minutter midt i ovnen Kan bages… Fortsæt læsning af Kokosmakroner
Kødsauce til spaghetti
Eller ‘sådan lærte mine børn at spise mange grøntsagter’. Det var også denne opskrift der lærte dem at lave mad, og det er de blevet gode til, begge to. 1 spsk olivenolie 5 løg, finthakkede 2 fed hvidløg, finthakket 1 kg hakket oksekød, så magert som muligt 3-4 stilke bladselleri, fintsnittede 2 gulerødder, fintrevne eller… Fortsæt læsning af Kødsauce til spaghetti