Kvindfolk

Photo: Lisa Risager

er ikke altid så synlige i IT-/Tech-verdenen. Utallige konferencer verden over finder sted helt uden kvindelige oplægsholdere. Men de findes, de er der, de er dygtige.

En af dem, jeg rigtig gerne ville møde en dag er Leisa Reichelt, der ved rigtig meget om User Experience (UX), User Centred Design (UCD), Information Architecture (IA), Interaction Design (IxD), og Usability.

Du kan høre Leisa dele lidt af sin viden på Dconstruct 2007, og hun har også leveret den hidtil mest overbevisende fortælling om hvorfor Twitter er så fantastisk.

Leisa er en kvinde der har rod i 2 verdensdele (Australia og UK), hun er freelancer og hun deltager iøvrigt selv i Ada Lovelace Day 2009.

Og hvad er så Ada Lovelace Day 2009? Se denne forklaring hos Webgrrls. Og hvorfor henviser jeg til Karen Mardahl, i stedet for selv at forklare det? Såmænd fordi hun er fantastisk god til det!

PS: Og så lige en hilsen til Suw Charman-Andersen der virkelig fik sparket gang i 24. marts 2009 – hør et indslag med hende i Tech Weekly fra 10. marts 2009.

Ekstra PS: Zeros and Ones: Digital Women and the New Technoculture, Sadie Plant

6 thoughts on “Kvindfolk

 1. Ih, altså, det luner at se de søde ord – eller er det bare mine kinder der bliver røde. ;-) Du er ret god til den slags selv, at du ved det!

 2. Smukt Lisa!
  Er det ikke lige godt fantastisk at verden affinder sig med at have et usynligt koen paa saa mange omraader? Jeg har intet imod mine (hovesageligt) mandlige kolleger, men det er sgi da lidt saert at i en verden hvor m/k fordelingen er ca. 50/50 at fordelingen i arbejdspladsen ikke ogsaa naermer sig mindst 70/30, med forbehold for den del af den kvindelige befolkning der er paa barsel. Det undrer mig dagligt og jeg synes det er vildt unaturligt. Jeg tror sgi da jeg ender med at blive roedstroempe, saadan rigtig for alvor, paa mine gamle dage.
  Just my two penneth worth!

 3. Hej Lisa.
  Har lagt en kommentar til dig et eller andet sted på din hjemmeside, – jeg ved ikke lige hvor.
  Du ploppede op fordi jeg googlede efter billeder af HAVGUS. – Gad vide hvad der ville komme hvis man googler:: Nuuk og 3. real.
  Jeg var i Nuuk i sommers hele juli mnd. det var det skønneste vejr og radiofjeldet er godt nok en halv ruin nu, det var den ikke i gamle dage. Jeg har lyst til at maile med dig – så:: [email protected]
  Long time no see. Anne.

Comments are closed.