Det er mange år siden jeg var en pige

er min standardbemærkning, når nogen kommer til at omtale mig som ‘pige’, og det er ikke noget nyt.

Alligevel meldte jeg mig ind i Webgrrls, fordi jeg trængte til godt, nørdet, kvindeligt selskab. Faktisk tog jeg tilløb i nogle år, fordi jeg troede at jeg hverken var nørdet eller piget nok.

Senere har jeg været med til at arrangere Geek Girl Meetups i København, noget der bl.a. har fået mig til at være aktiv også som oplægsholder.

Det er slut nu. Jeg stiller ikke længere op som pige, heller ikke som girl. Gerne som kvinde, gerne som mig selv.

Jeg mener stadig at der er en god pointe i at arbejde med kvindelige netværk, at hjælpe hinanden frem/op/sidelæns og at være søstersolidarisk (ikke for at nedgøre eller overflødiggøre mænd, mind you). Det bliver bare ikke som pige/girl/grrl. De tider er forbi.


Her er det Caroline Drucker, der sætter ord på. (Mon ikke hun trods alt er enig i at vi også er kvinder efter menopausen?)

TILFØJELSE: Måske det er ved at være tid til en københavnsk pendant til Ada Aarhus?

4 thoughts on “Det er mange år siden jeg var en pige

 1. Det er også noget helt specielt for danmark, hvor 50 årige kvinder bruger udtryk som ‘vi piger’, ‘pige frokost’, osv.. helt uforståeligt for både tyske og svenske kvinder skulle jeg hilse og sige.

 2. Jeg har længe frabedt mig at blive omtalt som pige, og krummer tæer over at høre andre voksne kvinder gøre det. Alligevel har jeg deltaget i Webgrrls og Geek Girl Meetups – fordi det var der, og det virkede som det jeg havde brug for.

  Men i oktober deltog jeg i et møde som Ada Aarhus holdt – det var fantastisk. Her fik mænd forresten også lov til at deltage, på kvindernes præmisser. Det handlede om netværk og viden og samtaler, og der var ingen nuttedhed, diminutiver og kækhed. Befriende.

  @kriswager har skrevet om det: http://kriswager.blogspot.com/2011/10/reversed-roles.html

  Så Ada CPH er på banen nu!

 3. God diskussion Lisa! Selvfølgelig skal det hedde it-kvinder og det har vi hele tiden sagt i Ada Aarhus – men it-piger er selvfølgelig også velkomne i netværket ;-).

  Nu har Ada Aarhus kørt i et par år og der har allerede været mange interessante møder – de mest interessante er som regel dem, hvor der er et godt debatoplæg og derefter tid til at diskutere… det er trods alt sjældent at man får samlet så mange travle it-kvinder i samme lokale og det skal udnyttes.

  Hvis der er nogen der læser med, som har lyst til at komme til et Ada Aarhus-møde, så foregår det næste d. 30 november og emnet er iværksætteri. Man kan også følge fremtidige møder i facebookgruppen (http://www.facebook.com/groups/adaaarhus/) eller LinkedIngruppen (http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=2567996) – alle er velkomne, men forudtilmelding til møderne er nødvendig.

Comments are closed.