Jeg har været ond i dag

 

Jeg bliver nok aldrig en god buddhist. Med støvsugeren i hånden opdagede jeg bag den 12-åriges seng en hvid snasket klump i hvis umiddelbare nærhed huserede en stor (stor som ulækker stor, fed, sort, grim) edderkop. Uden at skrige ret meget, der lød vist kun et voldsomt grynt, ‘kom jeg til’ at støvsuge den hvide snaskede klump. Den store, fede, ulækre ‘kop vandrede hvileløst rundt og søgte, og jeg holdt øje med den, alt imens jeg støvsugede resten af værelset, og forsøge at skubbe ‘koppen ud af altandøren. Men nej, den ville finde sine æg. Det fik den så lov til, ned gennem støvsugermundstykket, røret og helt ned i papirposen. Jeg turde ikke slukke for støvsugeren igen, tænk hvis kræet kom kravlende ud igen, med hævn i tankerne? Så hele hytten fik en tur med støvsugeren, hvorefter jeg modigt – meget modigt – demonterede støvsugerposen og bare den direkte ud i skraldespanden. Stakkels edderkop…