Jeg egner mig slet ikke

til et liv som HUR-pendler. Siden det tarvelige tyveri i fredags har jeg frekventeret linie 2A, linie 66 og linie 6A, og i øvrigt gået rigtig mange kilometre. Mit liv er simpelthen for kort til gule busser, jeg bliver sur og tvær og stresset af at skulle vente, mase ind sammen med alle de andre rundsave, stå op som sild i en tønde sammen med alle de andre regnvåde passagerer – gåturene tager længere tid, men er ubetinget rarere. Også mandag aften i regnvejr, søerne er smukke om natten!

Men nu er jeg ikke længere cykel-fri, jeg har investeret i en sort herrecykel, let og lækker, og så har jeg til cykelsmedens rædsel fået pladret den til med tilbehør (alt i sort, forstås) – bagagebærer, skærme, støttefod, fastmonterede lygter og – gru, gru, gru – en cykelkurv på styret.

Styret er i øvrigt specielt, fordi jeg gerne vil have det højt til daglig brug i byen, men mulighed for at lægge det ned og frem, når og hvis jeg skal cykle længere ture. Jeg har kun kørt fra Gl. Kongevej og hjem til Viktoriagade (max 500 m), så jeg glæder mig til i morgen, når jeg skal på arbejde.

Måske jeg skulle køre en omvej?