Hvis mit liv var en pizza

Jeg er 46 år gammel, og jeg har stadig ikke fundet ud af hvad jeg vil være, når jeg bliver stor.

Hvis jeg er lidt stille for tiden, så er det fordi jeg faktisk tænker meget over det.

For en del år siden var jeg på et kursus i forbindelse med mit arbejde, sådan et ledelsesudviklingskursus, hvor man bl.a. skal udarbejde sit personlige Mission Statement. Dét var svært, det var faktisk helt umuligt for mig. Nå, vi havde også besøg af en latterinstruktør, og det var vældigt befriende. Men det der Mission Statement, det fik jeg aldrig udfyldt…

Nogle år senere var jeg på intet mindre end et gudindekursus, hvor en af opgaverne gik ud på at skrive en ønskeliste. Vi skulle bare begynde at skrive; store ønsker og små ønsker – alt, hvad vi kunne komme i tanke om. Og pludselig gik der hul på bylden – jeg havde jo masser af mål her i livet! Glem alt om personlige Mission Statements, og fokuser i stedet på ønskerne om det det gode liv.
Små ting som at få langt hår og nye briller, og store ting som at være glad hver dag, sådan rigtig boblende glad.
Og såmænd også noget, der godt kunne gå for at være mit mål her i livet…

Og nu har jeg så fået lyst til at finde ud af hvad jeg vil være, når jeg bliver stor.
Jeg kunne sætte mig ned og analysere mig halvt ihjel, og temmelig sikkert blive meget frustereret.

Eller jeg kan forestille mig mit (arbejds-)liv som en pizza, og selv bestemme hvad jeg gerne vil have på den.
(Der er da ingen, der bestiller en pizza uden at specificere fyldet, vel?).

Da jeg hørte Hella Joof fortælle pizza-historien, blev det hele meget enklere. Og jeg skal nok finde ud af hvad jeg gerne vil have på min pizza.

Forresten, hvis du savner et godt alternativ til pizza – hvad så med okonomiyaki?

2 thoughts on “Hvis mit liv var en pizza

  1. Hvis man bestiller “én nummer 12 og én nummer 15”, får man da det, der fremgår af menuen under de to punkter, men man ved ikke nødvendigvis hvor stærke jalapeños, der er på.

  2. Og det har jeg så ligget søvnløs over i nat, Ole!

    Jeg vil nu stadig mene at chancen for at få det jeg vil have stiger, hvis jeg beder om det frem for at lade tilfældighederne råde.

    God søndag.

Comments are closed.