God weekend

Det var der faktisk ingen der bød mig – men det var en rigtig god en af slagsen!

Lørdagen gik lynhurtigt i godt selskab, Christiane skulle bruge lidt starthjælp (meget lidt) for at komme igang med et projekt, vistnok inspireret af Liselotte. Og nu er jeg vist også blevet inspireret, især af at se hvor hurtigt det gik for Christiane! Da hun gik herfra havde hun kun strikket den første lille bitte trekant af et sjal…

Men Shetland Triangle (der er fra den meget lækre Wrap Style) må pænt vente i min Ravelry-kø, jeg er jo igang med et rundt Orkney Pi-sjal som Liz Lovick har kreeret, et islandsk sjal, et par strømper der både strikkes nede-fra-og-op og to-på-en-gang på én lang rundpind samt et par improvisationsprojekter.

strømper der strikkes nede-fra-og-op og 2-på-en-gang på en lang rundpind

Jeg lavede en fiskesalat a la Canarios, vi fik både te, pivo og kaffe og en lækker kage, der på trods af at den var købt nærmest i blinde, smagte helt fantastisk. Det var noget med banan og blå birkes fra Emmerys…

Fiskesalat a la Canarios:
ca. 1 kg fiskefilet, kogt
4 hårdkogte æg
en bakke lækre tomater, f.eks. blommetomater
2-3 store røde og grønne peberfrugter, hakket i fine tern
evt. nogle gode marinerede sorte oliven
1-2 rødløg, halverede og skåret i tynde, tynde skiver
dressing af ½-1 dl olivenolie, et par spsk hvidvinseddike, salt, peber, finthakket hvidløg

Bland dressingen
Kom rødløg og peberfrugter i dressingen
Bland de kogte fiskefileter og de hårdkogte æg, rør godt rundt, så det bliver hakket i stykker og ligner rusk-om-snusk
Hæld dressingen over fiskeblandinden og rør godt rundt
Anret på et fladt fad
Pynt langs kanten med tomater og oliven

Serveres med

Kanariske kartofler:

En bakke små kartofler med skræl koges i vand med mindst 1 dl havsalt. Efter ca. 12-13 minutter hældes vandet fra og kartofler bages helt tørre i en varm ovn – det tager ca. 5 minutter.

PS – Søndag var også en god dag!

9 kommentarer til “God weekend”

  1. AAAJ, altsaa HVOR meget inspiration kan du formaa at putte i een blogpost? Jeg maa da absolut proeve baade, shetland triangle(som jeg efter haanden har set naevnt mange steder paa nettet) (kan en novice finde ud af det?naar hun ikke engang kan styre 4 pinde til et par sokker…) fiske salaten og kartoflerne. Hvis jeg er heldig er der snart nye asparges kartofler i haven :-)

  2. Maria, hvis du gerne vil strikke et sjal med hulmønster, så vil jeg foreslå at du starter med Silvia Harding’s Little Lace Leaf http://www.siviaharding.com/leaf.html som er enkelt, men meget lækkert. Og så kaste dig over Shetland Triangle bagefter. Ikke at Shetland Triangle er meget kompliceret, jeg tror bare ikke det skal være det første projekt…

    Og hvis de 4 strømpepinde driller, så skulle du prøve at erstatte dem med 2 rundpinde – det har jeg ‘altid’ gjort, netop fordi jeg synes de 4 pinde har en tendens til at forsvinde fra maskerne når man ikke strikker stramt. Men jeg glæder mig til at se dine sokker!

    Er du på Ravelry? Jeg er ‘Lillefod’ på Ravelry.

  3. Jeg har en opskrift på Kanariske saltkartofler,engang fundet i et ugeblad.
    De er meget lækre,blot står der her: Kog dem møre og damp dem få min. så der sætter sig et tyndt lag salt på kartoflerne.
    Næste gang vil jeg putte dem i ovnen og se/smage en forskel:-)

  4. Mange tak Lisa, det vil jeg proeve saa. Nu er jeg ikke lige verdens hurtigste strikker, saa det bliver ikke lige i denne uge ;-) (hverken sokkerne eller halstoerklaedet). Det har taget mig ca 6 timer at strikke en halv kant til en hue……….. det naar ar blive foraar igen inden jeg er faerdig :-)

  5. Connie, det allerbedste ved kartoflerne er at de smager lige godt varme som kolde.
    Maria, strik tager den tid det tager – men man bliver afhængig… held og lykke med huen.

  6. Jeg skal bare proeve at strikke stroemper fra taaen og op – og saa paa rundpinde! MEN, det kan godt vaere jeg skal se at faa strikket de 3-4 sjaler jeg har gang i faerdige foerst!

  7. That sounded wonderful Lisa, may I suggest the addition of some avocado slices to the salad? It tastes terrific!!

    Don’t forget some Mojo for the potatoes :)

  8. Pilar, I will definitely add avocado next time! And tonight I will make mojo and serve papas arrugadas con mojo picante :-)

Lukket for kommentarer.