Gadens Helte

klarer det altså ikke helt alene… vi andre er altså også nødt til at opføre os som ordentlige mennesker. I København har vi flere slags gadefejere, både dem med fire hjul og kæmpekoste og dem med to ben og en kost, og nogen af dem har også larmende støvpustere og fine småtingsopsamlertænger, andre har gule sikkerhedsbokse til kanyler m.m. Alt i alt bliver gaderne gjort rent mange gange om ugen, flere gange i døgnet. Der er skraldespande på hvert et gadehjørne, ved busstoppesteder, ved bænke. Men de er aldrig store nok!

Vi spiser og drikker og så skal vi lige ha’ noget sødt og måske lidt mere at drikke og så en smøg. Og det skal være her og nu, mens vi opholder os ‘i gaderummet’. Og emballagen ryger i de hurtigt overfyldte affaldsspande.

Så er der dem der spiser og drikker og ryger og ikke bekymrer sig om hvorvidt affaldsspandene er fyldt eller ej – det er jo også nemmere at smide affaldet fra sig hvor man går og står.

skod blomsterskod

Rygerne synes vist ikke at det er nogen skam at fortovene, rendestenene, blomsterbedene m.m. får et lille drys af de yndige langtidsholdbare filterskod der er så besværlige at samle op, at de oftest får lov at blive liggende. Længe.

Men det ser grimt ud indtil Gadens Helte har været der. Jeg synes at vi alle skal hjælpe dem…