Der gik uld i min weekend

Torsdag aften fik jeg en meget forsigtig forespørgsel, som jeg bare ikke kunne stå for, så fredag morgen jeg smed hvad jeg havde i hænderne, pakkede en taske og drog vestpå. Turen gik til Vejle, og opgaven gik ud på at få en messestand med det lækreste peruvianske uld og bomuld op at stå. Skruemaskine, fiskesnøre, samarbejde og en god portion æstetisk sans var påkrævet, og det havde vi, Eva og jeg.

Udover Evas Butik Strik-stand med pakucho, angel touch, chiri, pima og meget andet (alpaka, lamauld, økologisk bomuld fra Peru Naturtex – og det yndigste babytøj som Hanne Pjedsted har strikket) fik jeg også hilst på Henrik og hans søster fra Hjelholts Uldspinderi samt Birte fra Langeland og Duddine fra Fur og kigget på en masse andre lidt mere mainstream produkter. Jeg lærte også at strikke vandrette striber, der ser lodrette ud. Sådan:

Knit One Below

Duddine (som jeg ellers kun havde hørt om gennem Irene – jeg har jo sjældent min gang på Fur) havde nemlig en ny bog liggende – Knit One Below: One Stitch, Many Fabrics som jeg lige fik lov at bladre i. Ja, garn og pinde lånte jeg også af hende. Og så var der en stak meget inspirerende japanske strikkebøger… gad godt eje nogen af dem!

Alt i alt blev det en meget nørdet weekend. På den uldne måde.

Er du interesseret i strikning? Så har du måske lyst til at følge med i Strik & kod – se f.eks. den engelsk/danske-strikkeordbog.

5 thoughts on “Der gik uld i min weekend

  1. Det var godt! Og striberne skal jeg nok demonstrere (vi kan jo lave vores eget lille stribe-meetup i et hjørne på torsdag)

  2. Jeg er også rigtig nysgerrig på de lodrette striber.
    Dine links til Butik Strik virker ikke – ØV (det er min lokale garn-pusher, så jeg så jo helst at det virkede :-)

    PS: lækre ting du går og laver og fedt du gider dele opskrifterne med os andre – jeg er især pjattet med din beskrivelse af de røde sokker!

  3. Tak Johanne, så har jeg rettet linksene.
    En dag når jeg ikke er begravet i arbejde OG heller ikke er nødt til at begrænse min computertid fordi jeg opholder mig et skønt, skønt sted, skal jeg nok få skrevet en beskrivelse af hvordan man laver de der lodrette striber…

Comments are closed.