Demodag

Ting der virker er magiske. Har du lavet noget, der virker , eller er du ved at lave noget der virker eller vil du gerne have inspiration til din egen ting, så den kommer til at virke – så skulle du overveje Demo Dag

Endelig fik jeg taget mig sammen, lettede måsen fra sofaen, gik ud i vintermørket og fandt frem til DEMODAG – et initiativ igangsat og holdt kørende af Claus Dahl.

Det handler om Ting Der Virker. Og det er sjovt! Desværre dukkede @demodinocom ikke op, men dinoens nedtælling på demodino.com var ligeså fin som ølfortet.

Demodag #14

Vi så og hørte om alt fra regneark på speed, software der nærmest gør joomla spiseligt, en WWDC tickets for sale-alarm og logging af aktiveter og autoposting til evernote (Hide nothing and trust everybody) til @dalager som nyan-cat-wannabe-dirigent (lettere ufriviligt…)

Demodag #14
Billedet her er af vinder-filmen fra DemoDag-konkurrencen. Skulle du være interesseret i koden ligger den på ge.tt.

Og ja, vi sad og strikkede på bagerste række!

Næste gang er 24. april hos Berlingske. Ses vi?

Hvad er ACTA?

og hvorfor skal vi protestere – f.eks. med underskriftsindsamling, demonstrationer og kontakt til parlamentarikerne – så EU-parlamentet ikke ratificerer aftalen. Aftalen er blevet behandlet på plads som en handelsaftale, hvilket gør det muligt at tiltræde aftalen uden en national afstemning i de enkelte EU-lande.

Information samler artikler:
Det frie internet under pres
samt en

Læs også denne mere udførlige forklaring hos @Morgenthaler og se hans forslag til et brev om ACTA til Europaudvalget i Folketinget.

Hvis du vil være med til at crowdsource, så er det hos Bitbureauet det foregår.

Aktion: STOP ACTA arrangerer demonstration og andre aktioner.

Udenrigsministeriet om ACTA: um.dk

Ting som andre deler på Facebook

Nu ændrer Facebook igen privatlivsindstillingerne. Ja, jeg er altså ikke så overrasket, men hov! Nu kan Facebook genkende billeder af mig, og foreslå andre at tagge mig…

Hvis du har det på samme måde som mig, så vil du måske gerne slå det fra:

  • Konto
  • Privatindstilling
  • Brugerdefineret
  • Tilpas indstillinger
  • Ting som andre deler

Jeg har deaktiveret både Foreslå billeder af mig til venner og Venner kan checke mig ind på steder.

Jeg har egentlig ikke noget imod at I tagger mig på jeres Facebook-billeder, men jeg har altså rigtig meget imod at Facebook sniger sig til denne slags opdateringer, uden at gøre opmærksom på det…

Hvilke apps har du på din Android?

Min telefon er en HTC Hero med Android 2.1, og den bliver ikke længere opdateret, så jeg rooter den så snart jeg synes jeg får tid… indtil da bruger jeg 1Tap Cleaner – does what it says on the box når jeg får ‘Low on space’-beskeden.  Jeg bruger den gratis udgave af 1Tap Cleaner.

Når jeg så alligevel er nødt til at lave en factory reset, så redder AppBrain min r*v – den holder styr på mine apps, den holder endda styr på hvor mange penge jeg har brugt på apps (indtil videre $19.41).

DR Radio er uundværlig. Jeg er så glad for at DR endelig har lavet en app! I modsætning til deres netradio kan den endda huske hvilken kanal jeg foretrækker. Tidligere brugte jeg TuneIn Radio, den kan også anbefales, men jeg lytter næsten kun til P1.

Til podcasts bruger jeg BeyondPod, der findes en ‘light’ version, men der er en gratis 7-dages prøveperiode på Full Feature-udgaven til $6.99.

Twidroyd Pro er den Twitter-app jeg foretrækker –  jeg kan ændre tekststørrelse og farver, og  ‘View conversation’ er god til scatterbrains der ikke kan holde styr på hvad andre tweeter… og så kan jeg forresten slå alle notifikationer fra.  Hvis jeg gerne vil se nogle af alle de links I spreder via twitter, så markerer jeg dem bare som favourites, og checker dem senere (se ReadItLater nedenfor) – jeg er nemlig ikke så imponeret af ‘live preview’-funktionen.

Som tidsfordriv bruger jeg HandWrite Sudoku.

Jeg slukker ikke lyset, når jeg går i seng – jeg bruger bare Dimmer, så jeg ikke bliver blændet i mørket.

Jeg læser aviser via AG Nordic Newspapers.

ReadItLater bruger jeg flittigt til alle de der guldkorn der kastes i gram på teh interwebs. Når jeg sidder ved min computer markerer jeg websites med min ReadItLater bookmarklet, og senere kan jeg så i ro og mag checke det hele på min telefon. Jeg har desuden koblet en Packrati.us konto til min Twitter-konto, så alle mine favoritter automatisk overføres til ReadItLater.

Barcode Scanner er ret praktisk:

Når jeg har brug for et vækkeur, bruger Sleep as an droid (unlocked).  Og så er der jo Evernote, Gmail, Google Maps, Toggl, TED Mobile, Opera Mini, Flickr og alle de andre – se hele listen på AppBrain. Forresten så bruger jeg helst ikke mobilen som telefon. Det andet er jo meget sjovere. Men jeg må hellere skynde mig at give jer alle en stor undskyldning for alle de gange jeg ikke tager telefonen, ikke hører telefonbeskeder, ikke læser sms’er. Undskyld. Send mig en email i stedet, vil I ikke nok? Det virker (næsten) hver gang!

Hvad med sikkerheden? Den skriver jeg om en anden god gang.

 

4 halve eller en klapsammen

Jeg elsker rugbrød og jeg kan da også godt li’ at spise knækbrød, men siden jeg holdt op med at spise kødpålæg har det knebet lidt med afvekslingen. Og helt ærligt: jeg er vild med ost og ost er nemt og ost feder og det kan ses.

Nu har jeg så besluttet at det må være slut med al den ost, og spurgte derfor på twitter:

hvilken slags pålæg spiser i på rugbrød og knækbrød, når det hverken må være kød (er vegetar) eller ost (er for tyk)?

Indenfor ganske kort tid fik jeg en hel masse gode forslag:

@MadameMiM
@risager tomat, advokado, peber. Hummus. Æg. Hytteost.
7 minutes ago

@morgenthaler
@risager hummus, torskelever, røget hellefisk ( de sidste to selvf. kun hvis du ikke er 100% vegetar)
13 minutes ago

@hanneklintoe
@risager Nutana laver nogle fantastiske bønnepostejer. Irma har dem – ellers kan jeg lære dig at lave dem fra grunden.
14 minutes ago

@webalf
@risager avocado er mit favoritpålæg, kartoffelmadder m tomat er også godt…
14 minutes ago

@jacobpackert
@risager Figenpålæg? Pesto+tomat? Æg? Peanutbutter?
18 minutes ago

@kirstenmarie
@risager Og marmelade/syltetøj samt selvfølgelig klassikeren: Banan med mangochutney. (Peanutbutteret må i øvrigt gerne være med æble på)
19 minutes ago

@Claus
@risager er d ikke mere noget med at skifte brød ud med en helt anden type mad? Men els æg (hvis ikke ude), fisk (hvis ikke ude), quacomole
20 minutes ago

@kirstenmarie
@risager Humus, Nutanas nøddepostej (ikke bønnepostejen, den smager af leverståhej), kogte kartoler (gerne nye og med purløg), peanutbutter.
20 minutes ago

@wysiwit
@risager Nøddepostej. Hummus. Peanutbutter. Avocado.
20 minutes ago

@girlinthecafe
@risager That’s a tough one!
21 minutes ago

@dalager
@risager hummus+æg!
21 minutes ago

Jamen, er twitter da ikke bare fantastisk? Tak, tweeps!

PS – jeg spiser gerne fisk.

TILFØJELSE:

@dittebergstrom
@risager peanutbutter, agurkemadder (er faktisk godt!) æg

@esbenmn
@risager Humus eller Baba Genuschzzz

@mbn
@risager Nutella!

@PFallesen
@risager advocado, hytteost, tun

@labeet
@risager Havde ikk set forespørgsel, men: tomatmad er undervurderet (symbolsk mayo, peber, kryddersalt). Og i sæsonen: jordbærmadder. Yumm!

@jenniecph
@risager avokado m salt og citron. Nøddepostej m surt. Veganer-“ost” m agurk.

@kirstenmarie
@risager Åh ja, avocado, mums. Men heller ikke Den Mest Slankende Grøntsag. Evt. light-smøreost el. hytteost, fx med ærter eller peberfrugt.

Overspringshandlinger

Jeg startede dagen – som startede alt for tidligt i dag – med at læse en rigtig god artikel på The New Yorker om overspringshandlinger.

Og nej, det var ikke en overspringshandling at blive liggende i sengen og læse en interessant artikel i stedet for at stå op og komme igang med dagens dont.

  • Jeg vågnede kl. 5 og behøvede ikke at stå op
  • Jeg kunne ikke falde i søvn igen
  • Min telefon lå på natbordet
  • Jeg kunne koncentrere mig om at læse artiklen

Dagen lang bliver jeg bombarderet med links til fantastisk-det-må-jeg-læse-for-det-ser-vildt-spændende-ud artikler over alt på The World Wide Web. Sjove artikler, kloge artikler, praktiske anvisninger, fantastiske billeder… alt for mange guldkorn.

Hvis det er en længere artikel, der kræver ro og koncentration og måske endda lidt tid til eftertanke, så læser jeg den ikke. Ikke med det samme i hvert fald.

I stedet bruger jeg min Read It Later-liste samt den lille såkaldte bookmarklet som gør at jeg lynhurtigt kan gemme artiklen til senere læsning.

Så kan jeg læse artiklen i ro og mag, når jeg en dag har tid til det. Hvilket nogen gange er for sent; jeg er ikke længere interesseret i emnet. Men pyt, så sletter jeg den bare. Til gengæld har jeg stor glæde af at vide jeg har styr på mine guldkorn, at de ligger og venter på mig… ah!

Faktisk læser jeg sjældent artiklerne på min laptop, jeg bruger i stedet min telefon og Paperdroid og udnytter togture, søvnløse nætter og ventetid og pauser til at tanke mine tanker op.

The philosopher Mark Kingwell puts it in existential terms: “Procrastination most often arises from a sense that there is too much to do, and hence no single aspect of the to-do worth doing. . . . Underneath this rather antic form of action-as-inaction is the much more unsettling question whether anything is worth doing at all.”

Læs selv: Later – What does procrastination tell us about ourselves? by James Surowiecki, The New Yorker

Og så en bonus-video, hvis du trænger vildt meget til en overspringshandling her og nu (via Ellen Hansen):

CPHTwestival

CPH Twestival 25. marts 2010

Festen starter først om 3 timer, men der er allerede indsamlet penge nok til en hel skole. Det er tredje gang der holdes Twestival i København, og denne gang går pengene til Concern.

Der er solgt 225 billetter (de sidste 75 sælges i døren) og det er strømmet til med sponsorer (se selv på cphtwestival.com) –  og vi er en hel masse mennesker der er meget, meget taknemmelige for at der er nogen der gider gøre en forskel. Vi andre skal jo sådan set bare møde op og more os… hvor svært kan det være?

De største helte er de to unge mænd der kastede sig ud i at arrangere den allerførste, og siden den anden, Twestival i København – Kristoffer og Mark (de er kendt for at komme til at klæ’ sig ens, tilmed i grå morfar-cardigans) – og så resten af det fantastiske hold, der koordinerer aftenens fest.

Tak til jer alle, også jer der bare dukker op og alle jer der desværre ikke kunne komme. Twitter & menneskeheden FTW!

Kvindfolk

Photo: Lisa Risager

er ikke altid så synlige i IT-/Tech-verdenen. Utallige konferencer verden over finder sted helt uden kvindelige oplægsholdere. Men de findes, de er der, de er dygtige.

En af dem, jeg rigtig gerne ville møde en dag er Leisa Reichelt, der ved rigtig meget om User Experience (UX), User Centred Design (UCD), Information Architecture (IA), Interaction Design (IxD), og Usability.

Du kan høre Leisa dele lidt af sin viden på Dconstruct 2007, og hun har også leveret den hidtil mest overbevisende fortælling om hvorfor Twitter er så fantastisk.

Leisa er en kvinde der har rod i 2 verdensdele (Australia og UK), hun er freelancer og hun deltager iøvrigt selv i Ada Lovelace Day 2009.

Og hvad er så Ada Lovelace Day 2009? Se denne forklaring hos Webgrrls. Og hvorfor henviser jeg til Karen Mardahl, i stedet for selv at forklare det? Såmænd fordi hun er fantastisk god til det!

PS: Og så lige en hilsen til Suw Charman-Andersen der virkelig fik sparket gang i 24. marts 2009 – hør et indslag med hende i Tech Weekly fra 10. marts 2009.

Ekstra PS: Zeros and Ones: Digital Women and the New Technoculture, Sadie Plant