København. Things to do med udenbys gæster på en hverdag.

Jeg fik rigtig mange gode svar, så her er listen til fri afbenyttelse:

Udendørs:
Kastellet
Det kgl. biblioteks have
Far vild i brostensgader og baggårde (Christianshavn, Vesterbro, Jægersborggade, Værnedamsvej, Pisserenden) og Copenhagen Free Walking Tours
Assistens Kirkegård – gerne med coffee to go
Amager Strandpark
Ridebanen
Gefionspringvandet
Havnerundfart eller en tur med havnebussen

Mad og drikke:
Te hos Perchs eller Tante T
Kaffe og kage hos La Glace
Hotdogs (selv foretrækker jeg DØP)
Frokost på smørrebrødsrestaurant
Flyvergrillen, Kanalcafeen, Galathea, Gitte Kik, Café Lindevang, Copenhagen Street Food
Øl hos Mikkeller, Ølbaren, Søernes Ølbar, Fermentoren

Museer m.m.:
Statens Museum for Kunst
Davids Samling
Glyptoteket
Thorvaldsens Museum
Rådhuset
Rundetårn
Diamanten

Tak, tweeps!

CPHTwestival

CPH Twestival 25. marts 2010

Festen starter først om 3 timer, men der er allerede indsamlet penge nok til en hel skole. Det er tredje gang der holdes Twestival i København, og denne gang går pengene til Concern.

Der er solgt 225 billetter (de sidste 75 sælges i døren) og det er strømmet til med sponsorer (se selv på cphtwestival.com) –  og vi er en hel masse mennesker der er meget, meget taknemmelige for at der er nogen der gider gøre en forskel. Vi andre skal jo sådan set bare møde op og more os… hvor svært kan det være?

De største helte er de to unge mænd der kastede sig ud i at arrangere den allerførste, og siden den anden, Twestival i København – Kristoffer og Mark (de er kendt for at komme til at klæ’ sig ens, tilmed i grå morfar-cardigans) – og så resten af det fantastiske hold, der koordinerer aftenens fest.

Tak til jer alle, også jer der bare dukker op og alle jer der desværre ikke kunne komme. Twitter & menneskeheden FTW!

BarCamp

Efter den første uge på fri fod, er jeg endnu mere optimistisk og positiv end jeg plejer at være.

I weekenden var jeg til min første BarCamp, og det bliver helt sikkert ikke den sidste. For dælen hvor var det sjovt! Skattejagt, præmier til vinderholdet, fede oplæg om alt fra OpenID og Hacker Spaces til Absinth – hvad mere kan man forlange? Nå, jo – god mad, musik, søde mennesker og en temmelig høj geek-factor. Alt det er BarCamp også leveringsdygtig i. Tusind, tusind tak til sponsorerne og til teamet, der organiserede det!

Denne uge er det så tid til Julebazar, og sørme om ikke også de Sjællandske Fåreavlere har tænkt sig at holde julemarked et sted i nærheden…

Arbejdsopgaver ser der også ud til at være nok af, og så er jeg gået igang med Drupal!

Blogger Dinner i København

Forestil dig en kølig, blæsende sensommeraften. Sofaen lokker, men aftalen nede om hjørnet på cafeen lokker også. Det er både spændende og rart og en lille smule foruroligende, for der kommer jo også nogen jeg slet ikke kender.

Cafeen har været så venlige at placere os i et lokale for os selv, og det var godt, vi var mange!

Forestil dig denne forsamling: Mads, Line, Dan, René, Stefan, Kim, Karin, Erik, Christian, Henrik, Trine-Maria, Gunnar, Ole, Lars, Solana, Niels, Michael Peter, Kåre, Lisa og Thomas.

Der var masser af øl, vand og cola, herreburgere og vegetartallerkener, nogle afvigere med fiskeburgere, muslinger og den slags, og rigtig mange der talte med mad i munden. Og i munden på hinanden (nej, ikke hinandens mad i munden!). Solana fortalte om Global Voices – et utroligt spændende initiativ, og tænk, det bliver oversat dagligt af frivillige oversættere verden over til bl.a. spansk, bangla, farsi, fransk, portugisisk og 2 slags kinesisk. Men ikke dansk. Har vi nogle frivillige med hjertet på rette sted?

Global Voices: The World is Talking, Are You Listening?

De nysgerrige kan se billeder fra aftenen her.

Tak for en god aften!

PS – skal vi forresten ikke snart holde Blogforum igen?

Med dags varsel

– og tak for det, DONG – får vi besked om at der vil blive lukket for strømforsyningen i op til 4½ time. Muligvis var varslet på hele 2 dage, det vides ikke med sikkerhed, da vi havde fri Grundlovsdag… Det gør det bare ikke nemmere at skulle holde forretningen i gang også i morgen formiddag.

Besked fra DONG i god tid (Not!)

Det er kunst

– i hvert fald i følge kunstnerne selv. Det gjorde mig glad en regnvåd fredag morgen da jeg ville krydse gennem Glyptotekshaven på vej til arbejde. Og jeg sendte lige en hilsen til kunstnerne, hvis svar til gengæld gav mig et godt grin:

Did you leave it there or did you take it with you?

PS – I left it there for others to enjoy!

Forår

Husbåd

På en dag som i dag kunne jeg godt finde på at drømme bare en lille smule om at være en lykkelig ejer af en husbåd… hvis bare det aldrig var blæsevejr.

Gadens Helte

klarer det altså ikke helt alene… vi andre er altså også nødt til at opføre os som ordentlige mennesker. I København har vi flere slags gadefejere, både dem med fire hjul og kæmpekoste og dem med to ben og en kost, og nogen af dem har også larmende støvpustere og fine småtingsopsamlertænger, andre har gule sikkerhedsbokse til kanyler m.m. Alt i alt bliver gaderne gjort rent mange gange om ugen, flere gange i døgnet. Der er skraldespande på hvert et gadehjørne, ved busstoppesteder, ved bænke. Men de er aldrig store nok!

Vi spiser og drikker og så skal vi lige ha’ noget sødt og måske lidt mere at drikke og så en smøg. Og det skal være her og nu, mens vi opholder os ‘i gaderummet’. Og emballagen ryger i de hurtigt overfyldte affaldsspande.

Så er der dem der spiser og drikker og ryger og ikke bekymrer sig om hvorvidt affaldsspandene er fyldt eller ej – det er jo også nemmere at smide affaldet fra sig hvor man går og står.

skod blomsterskod

Rygerne synes vist ikke at det er nogen skam at fortovene, rendestenene, blomsterbedene m.m. får et lille drys af de yndige langtidsholdbare filterskod der er så besværlige at samle op, at de oftest får lov at blive liggende. Længe.

Men det ser grimt ud indtil Gadens Helte har været der. Jeg synes at vi alle skal hjælpe dem…