Uge 10

https://www.youtube.com/watch?v=VFZNvj-HfBU

Jeg tipper at Island vinder dette års Eurovision Song Contest!


Hvis du ikke kender @labeet‘s Serendipitet – find det på labeet.dk – så skulle du prøve at læse med. Det er en ugentlig samling links til vildt gode artikler om alt muligt interessant. Hver uge.


I en anden genre og en anden stil finder man Det Absolutte Flertal – de mener det samme som mig, de er bare ikke så karrige med bandeordene.


Og ja, jeg er afhængig af Twitter, og er ikke glad for de seneste nyheder om at amerikanske, republikanske penge forsøger at overtage tjenesten. Jeg støver min Mastodon-konto af og prøver igen.


Lad være med at sige: ”Skævheden eksisterer ikke, for jeg kan ikke se den.” Gør dig umage. Spørg kvinderne omkring dig. Læs og lær om kønsbias, du kan fx starte her. Jeg hørte for nylig en leder i en stor dansk virksomhed fortælle, at de havde fået ”unconscious bias”-træning. Det lyder supercool. Så venter vi bare på, at effekten sætter ind. 

Astrid Haug om ligestilling, og om hvad mænd kan gøre.

Dårlig samvittighed, flyskam, bekymringer, you name it, jeg har det. Jeg spiser meget lidt kød, bor småt, er holdt op med at flyve, og forsøger at være bruger i stedet for forbruger. Men. I det store billede betyder det uendeligt lidt, hvad jeg og andre gør, så længe der ikke sker en samfundsomvæltning.

I bedste fald er det uskadeligt og måske øjenåbnende fra andre, i værste fald fjerner det fokus fra det der skal gøres. Politisk. Samfundsmæssigt. Internationalt.

Når vi flytter, får vi brug for en bil – og det piner mig, at der er hverken en delebilsordning eller offentlig transport, som reelt kan opfyldes vores behov, heller ikke mulighed for at have en elbil, fordi vi ikke kan lade den op hvor vi skal bo. Det er så frustrerende at bruge penge på en benzinbil!


“Divestment is the opposite of an investment – it simply means getting rid of stocks, bonds, or investment funds that are unethical or morally ambiguous.”
What is fossil fuel divestment?