Garn fra gamle dage…

Det var som juleaften, da jeg forleden fik lov at hente to store poser med strikkegarn. Tak, Ulla!

Madlavning blev erstattet af take-away og indholdet af garnposerne blev bredt ud på gulvet, og så blev der ellers kigget, befølt og sorteret i timevis. Enkelte garner måtte testes med tændstik-prøven, for at finde ud af om det var uld eller ej. En enkelt fin rød hæklenål gemte sig også i godteposen.

It’s complicated!

Jeg er fuldstændig pjattet med at strikke med Sirri 1-trådet. Især i naturfarverne, jeg synes bare de er så smukke (og så lugter garnet tilmed godt).

For tiden er jeg igang med den fælles julegave fra min mor – den blev straks omsat til en hel bunke garn som jeg får fornøjelsen af at strikke med, og Tom får fornøejlsen af at få en fin nye trøje. På et eller andet tidspunkt. Jeg strikker dobbeltstrik, og trøjen skal både have hætte og lynlås, og det er et STORT arbejde, ikke mindst fordi det foregår på pinde nr. 3. Mønsteret er inspireret af en trøje fra den gode gamle Strik med nordisk tradition af Vibeke Lind.

Det er helt enkelt, det eneste der er kompliceret er når jeg finder en fejl i mønsteret – og absolut vil rette det!

Der gik uld i min weekend

Torsdag aften fik jeg en meget forsigtig forespørgsel, som jeg bare ikke kunne stå for, så fredag morgen jeg smed hvad jeg havde i hænderne, pakkede en taske og drog vestpå. Turen gik til Vejle, og opgaven gik ud på at få en messestand med det lækreste peruvianske uld og bomuld op at stå. Skruemaskine, fiskesnøre, samarbejde og en god portion æstetisk sans var påkrævet, og det havde vi, Eva og jeg.

Udover Evas Butik Strik-stand med pakucho, angel touch, chiri, pima og meget andet (alpaka, lamauld, økologisk bomuld fra Peru Naturtex – og det yndigste babytøj som Hanne Pjedsted har strikket) fik jeg også hilst på Henrik og hans søster fra Hjelholts Uldspinderi samt Birte fra Langeland og Duddine fra Fur og kigget på en masse andre lidt mere mainstream produkter. Jeg lærte også at strikke vandrette striber, der ser lodrette ud. Sådan:

Knit One Below

Duddine (som jeg ellers kun havde hørt om gennem Irene – jeg har jo sjældent min gang på Fur) havde nemlig en ny bog liggende – Knit One Below: One Stitch, Many Fabrics som jeg lige fik lov at bladre i. Ja, garn og pinde lånte jeg også af hende. Og så var der en stak meget inspirerende japanske strikkebøger… gad godt eje nogen af dem!

Alt i alt blev det en meget nørdet weekend. På den uldne måde.

Jeg har ikke haft en poncho siden engang i 70’erne

Men nu har jeg en, og jeg er altså ret glad for den. Dejlig lun til en gåtur en mild efterårsdag (ja, jeg glæder mig allerede til næste år), og skøn til en lille morfar i lænestolen…

Garnet købte jeg af Birgitte, da jeg var i England i sidste måned, og efter et par uger hvor jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle strikke, ja, så fandt jeg altså ud af at det skulle blive til en poncho.

 

Køb strikkeopskriften til GarteRing Poncho

Opskriften er skrevet og sat til salg på Ravelry.

Paler Than Blue – {Pay It Forward} II

Dengang havde hun ingen blog, det har hun nu. Christiane kan bedst li’ at gå med bare tæer – hun fryser aldrig. Til gengæld strikker hun meget. Er det mon derfor jeg har valgt at strikke et par strømper til hende? Hmm… jeg tror nu hun bliver glad for dem! Jeg sender hermed endnu en gave på vandring:

Paler Than Blue socks